98. Yıl Dönümünde Çanakkale Zaferi

18.03.2013

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümü münasebetiyle üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans salonundaÇanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Dekan Yardımcıları; Doç. Dr. Dursun Yağız ve Doç. Dr. Mehmet Kırbıyık, konferans konukları Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Köstüklü, Prof. Dr. Osman Akandere, Doç. Dr. Cemal Güven ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından ilk konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Köstüklü“ Çanakkale Zaferinin Türk ve Dünya tarihi açısından öneminden bahsederek şunları söyledi.

“ Emperyalistlere karşı bizim göstereceğimiz en önemli mukavemet hareketlerinden birisi Çanakkale’yi yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak olacaktır. Bu anlamda fakültenizin düzenlemiş olduğu Çanakkale Zaferi anma programını çok anlamlı buluyorum. Şu anlamda söylemeliyim ki yeni nesillerimiz Çanakkale’yi hamasetten uzak, bilimsel verilerle doğru anlamalı. Çanakkale’de kaç bin şehit var denildiği vakit, hamasi bilgilerle 250 bin deniliyor. Bu bilgi hamasi bir bilgidir. Elde resmi nüfus kaydından alınan bir bilgi yoktur. Bu yüzden bilimsel olarak düşünüp, doğru bilgiler elde ederek ve hamasetten uzak bir şekilde Çanakkale’yi anlamalıyız. Ben buradan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

Prof. Dr. Nuri Köstüklü’nün ardından söz alan Prof. Dr. Osman Akandere “ Çanakkale Savaşlarında Mustafa Kemal’in Liderlik ve Motivasyon Stratejileri”, Doç. Dr. Cemal Güven’de “Çanakkale Deniz Muharebeleri” hakkında katılımcıları bilgilendirerek Çanakkale Zaferi’nde yaşananları tekrar hissettirdiler.

Konuşmaların ardından söz alan Dekanımız Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Çanakkale Zaferinin bizleri bugün buralara getirdiğini dile getirerek, aziz şehitlerimizi rahmetle andıklarını belirtti. Konuşmacılara teşekkür belgesini sunan dekanımız Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, programa katılan herkese teşekkür etti.

Paylaş