Atık Su Arıtımı ve Yeniden Kullanımı Çalıştayı

03.06.2013

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan “Uluslararası Atıksu Arıtımı ve Yeniden Kullanımı” başlıklı çalıştayın açılış programı Merkez Bera Otel’de gerçekleştirildi. Çalıştay; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr.Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr.Tahir Yüksek, Dekanlarımız, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, 5 farklı ülkeden gelen katılımcı ve uzmanlar, daire başkanları, şube müdürleri, 25 akademisyen ve çok sayıda davetlinin katılımıyla bu gün saat 10.00’da başlamış olup dört gün boyunca devam edecek.

Açılış konuşmasında Rektörümüz Prof.Dr.Muzaffer Şeker: “Dünyada birçok sorun öncelik sırasına göre sıralansa sanırım ekolojik sorunlar en başta yer alır. Ekolojik sorunların içerisinde de bir sıralama yapılsa su ve hava kirliliği an başta gelir.Yıllardır şükrünü eda edemediğimiz bir nimet olan suyu hayatımızda en üst düzeyde nasıl kullanabilir ve kirliliğe karşı nasıl çözüm yolları bulabiliriz.Toplumsal sorunlara yeni çözüm yoları üretmek adına ilk sırada yer alan bu sorunu çözerken benzer sorunlarla karşı karşıya olan ülkelerle akademisyenleri bir araya getirmek ve çözüm yolları üretmek üniversitelerin görevi. Üniversitelerin amacı kaynaklarımızı en iyi nasıl kullanabilir ve yarınlara nasıl bırakabileceğimiz yönünde çalışmalar yapmak. Bu bağlamda bu çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr.Mehmet Emin Aydın: “Ülkemizde karasal  iklimin hakim olması, nüfusun hızla artması,endüstriyel faaliyetler ve iklim değişiklikleri nedeniyle su kaynaklarımız üzerindeki baskı artıyor.Ülkemizde su kaynaklarının yüzde sekseni tarım alanlarında kullanılıyor. Yeterli su bulunmadığından tarımda atıksuların arıtılıp yeniden kullanımı söz konusu olmuştur.” dedi.

Çalıştayda, 10 oturumda ülkemiz ve 5 farklı ülkeden gelen katılımcılar toplam 28 sunum yapacak. Çalıştaya katılan bilim adamları, Konya Atıksu Tesisine Teknik geziyle birlikte ayrıca Tarihi Kilistra ve Çatalhöyük Tarihi Kentlerine de Kültür Gezisi yapacak.

 

Paylaş