Birliğimizi, Dirliğimizi, Kardeşliğimizi Bozmayı Asla Başaramayacaksınız!

12.12.2016

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Yönetim Kurulu ve Senatosu İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırıları ile ilgili olarak aşağıdaki kınama ve taziye mesajını yayımladı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm unsurları ile bekası için terörizmle çok boyutlu olarak mücadele etmektedir. Girilen bu kararlı mücadele esnasında güvenlik kuvvetlerimize ve milletimize karşı hain saldırılar düzenlenmekte, sonuçta ortaya çıkan şehit ve yaralı haberleri vicdanlarımızı acıtmaktadır.

15 Temmuz kalkışmasının aziz milletimiz tarafından bertaraf edilmesiyle adeta bağımsızlığımız perçinlenerek, birlik beraberlik ruhu tesis edilmiş ve siyasi bir konsensüs ortamı oluşmuşken İstanbul’daki hain saldırı meydana gelmiştir. Doğrudan milletimizi hedef alan bu saldırının zamanlaması son derece manidardır.

Türk Milleti; medeniyetinin ve bağımsızlığının tesisi ve korunması için canıyla, malıyla; gerek şehit ve gerekse de gazi olarak bugüne kadar her türlü bedeli ödemiştir. Devletimizin ve milletimizin bu konudaki birikim ve tecrübeleri sayesinde, ne bu hain senaryoları yazanlar ne de kanlı senaryoların hain figüranları asla emellerine ulaşamayacaklardır.

Karanlık mahfillerin planladığı terör saldırıları; birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmayı asla başaramayacaktır! Bağımsızlığımızın korunup kollanması noktasında yürütülmekte olan mücadeledeki azim ve kararlılığımızı da asla sekteye uğratamayacaktır!

Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak başta İstanbul Beşiktaş’taki saldırılarda şehit olan poltis kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, yaralı vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyoruz. Polisimize ve vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen hunhar saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”

Teröre karşı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da bir açıklama yayımladı.

Paylaş