Brezilyalı Akademisyenler Üniversitemizi Ziyaret Etti

28.01.2013

Brezilya’nın Sao Paulo ve Brezilya Üniversitelerinin uluslararası ilişkiler bölümlerinin öğretim üyelerinden oluşan bir heyet Rektörlüğümüzü ziyaret ederek işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Sao Paulo Üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümünden Prof. Dr. Peter Demand başkanlığındaki Brezilya heyeti Üniversitemizi ziyaret ederek Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün ile görüştü. Uluslararası ilişkiler bölümlerinde görev yapan akademisyenlerden oluşan heyet üyeleri ziyarette Türkiye’nin uluslararası alanda giderek öneminin arttığını ve görünür hale geldiğini belirterek, özellikle Ortadoğu bölgesindeki gelişmeler konusunda Türkiye’nin oynadığı yapıcı rolün önemine dikkat çektiler.

Rektör yardımcımız Prof. Akgün de küresel sistemde eski yapıların çözülmeye başladığını ve uluslararası politika da Türkiye ve Brezilya gibi bölgesel güçler için geniş bir manevra alanı açıldığını dile getirerek, küresel barış ve istikrar için yeni aktörler arasında diyalog ve işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Brezilya’nın Türkiye’de; Türkiye’nin de Brezilya’da çok az tanındığını ve Üniversitelerin ve akademisyenlerin bu konuda ortak çalışmalar yapmaları gerektiğini söyledi.

Yapılan görüşmelerin ardından akademik ilişkilerin geliştirilmesi için mutabakat sağlanırken; bu yıl içinde Necmettin Erbakan Üniversitesinden bir doktora öğrencisinin Sao Paulo Üniversitesine gönderilmesi ve ortaklaşa bir sempozyum düzenlenmesi konusunda da görüş birliğine varıldı.

Paylaş