Cumhuriyet Döneminde Bilim ve Teknoloji Denemeleri Konferansı

13.12.2012

Üniversitemizin A.K Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Döneminde Bilim ve Teknoloji Denemeleri, Doç. Dr. Caner Arabacı ve Eğitim Fakültesi Bilgisayar-Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Doç. Dr. Caner Arabacı’nın konuk olduğu programda, Cumhuriyet Döneminden günümüze kadar bilim ve teknolojinin geldiği süreç incelendi.

Cumhuriyet döneminde gerçekleşen bilimsel deneyimlerin anlatıldığı video gösteriminin ardından söz alan Doç. Dr. Caner Arabacı şunları ifade etti. “89 yıldır arabamız, uçağımız, bilgisayarımız, cep telefonumuz, yazılımımız nerde? Demek ki bağımsızlık düşüncemiz değişmemiş. Teknolojiye açlık duymuş bir milletiz. Tanzimat’tan buyana söylenen söz gelişme, ilerleme ve kalkınmadır. Fakat geldiğimiz nokta atalarımıza layık bir nokta değildir.1839’dan itibaren baktığımızda yaklaşık 200 yıla yakın süredir, istediğimiz yerde değiliz. Neden kendi gelişmemizi, ilerlememizi, dünyada saygın bir konumda olmamızı geliştiremedik.  Sürekli teknoloji alan bir toplumuz” diyen Arabacı, gelişmek ve ilerlemek için teknolojimizi kendimizin üretmesine ve dışa bağımlı olmamaya vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından, Doç. Dr. Caner Arabacı’ya plaket takdim edildi.

Paylaş