Dışişleri Bakanlığımızdan Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Bilal KUŞPINAR’ a Teşekkür

17.10.2012

 

Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe bölüm başkanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar Peru Ulusal Güvenlik Kütüphanesi tarafından Lima’da düzenlenen “ Dinler arası diyalog ve Medeniyetler arası İttifak Konulu”  konferansta yaptığı konuşmada medeniyetler arası ittifak girişimi, Türkiye’nin sürece katkıları, İslam Dini, dinler arası çoğulculuk ve hoşgörü anlayışımız hakkında perulu izleyiciler ve katılımcıları bilgilendirdi.

Son gününe Kültür bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı konferans,  Peru’da dinler arası diyalog ve medeniyetler arası ittifak konularının yanı sıra İslam dininin akademik olarak ele alındığı bir ilki teşkil etti.

Dışişleri bakanlığı Hz. Muhammed’in hayatı konusunda çevrilen karalayıcı filme tepki olarak çeşitli olayların meydana geldiği döneme rasgelmesi nedeniyle büyük ilgi çeken konferansa konuşmacı olarak katılan Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ve Başbakanlık Danışmanı Dr. Hadi Adanalı tarafından yapılan sunuşların ve bazı sorular üzerine verdikleri kapsamlı ve doyurucu açıklamaların Peru ve dünya kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından çok yararlı ve zamanlı olduğunu bildirerek her iki katılımcıya da teşekkür mektubu gönderdi.

Bakanlık, Peru' da düzenlenen ve konusunda bir ilk olan konferansta yaptıkları katkılarla tüm dinleyicilerin takdirini kazanan ve ülkemizi mükemmel şekilde temsil eden değerli bilim adamları Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ve Dr. Hadi Adanalı’ nın önümüzdeki dönemlerde düzenlenecek olan bu ve benzeri uluslararası toplantılarda da ülkemizi temsil edeceklerini bildirdi.

Konferansın son gününde katılımcılara özel bir davet veren Lima büyükelçiliği misafirlere Türk çayı ve lokumu ikram etti.

Paylaş