Ereğli Eğitim Fakültesinde Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Açıldı

12.01.2015

Üniversitemiz Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından desteklenen ve daha önce Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde açılan Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Ereğli Eğitim Fakültesinde açılarak Üniversitemiz öğrencileri ve misafirlerin beğenisine sunuldu.

Sergiyle; Hz. Mevlana’nın 741. Vuslat Yılı nedeniyle hazırlanan sergiyle Hz. Mevlana’nın İslam Medeniyetindeki yeri ve önemi yeniden gündeme getirilerek, misafirlere ve öğrencilere tercüme ve şerh geleneğinin aralıksız devam ettiği örneklerle gösterildi. Sergide Konya Büyükşehir Belediyesinin 20’den fazla dile çevirtip yayımladığı Mesnevi Tercümeleri, Konya Kültür ve Turizm Müdürlüğünden ve Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi kütüphanesinden temin edilen Mesnevi, Fihi Ma Fih, Divan-ı Kebir ve Mecalisi Seba gibi eserlere yer verildi. Hz. Mevlana ile ilgili nadide eserlerin sergilendiği sergi ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.