Geleceğin Mühendisleri 1. Mühendislik Gençlik Festivali’nde Buluştu

03.06.2024
Mühendislik Fakültesi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından yenilikçi, yaratıcı ve gelişim odaklı öğrencilerin bir araya gelerek birbirlerinden ilham almaları, zihinsel ve bedensel olarak rahatlamaları amacıyla 1. Mühendislik Gençlik Festivali gerçekleştirildi.
 
Üniversitemiz Köyceğiz Yerleşkesinde düzenlenen festivale Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Savaş Durduran, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Zahit Selvi, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Emre Çınar, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.



Genç mühendis adaylara unutulmaz bir gün yaşatmak amacıyla 1. Mühendislik Gençlik Festivali’ni düzenlediklerini ifade eden Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Savaş Durduran, “Festival ile birlikte yeni teknolojilerin keşfedilmesini ve öğrencilerimizin birbirinden, kurum ve kuruluşların stantlarından ilham almasını amaçladık. Aday genç mühendislerin ve teknoloji tutkunlarının potansiyellerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıdık. Katılımcılar, çeşitli mühendislik disiplinlerindeki uzmanlarla etkileşime geçme fırsatı buldular ve onların deneyimlerinden, bilgilerinden yararlanarak kariyerlerine yön verme noktasında bilgi sahibi oldular. Fakültemiz bünyesinde bulunan öğrenci toplulukları, Teknofest takımları ve Konya’daki farklı kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular. Filistin Topluluğu ve fakültemizin akademik ve idari personelinin desteği ile hazırlanan kermes stantlarımızda yapılan satışlardan elde edilen gelirlerin tamamı Filistin’e destek olarak gönderilecek” dedi.



1. Mühendislik Gençlik Festivali’nde öğrenciler, kahoot, satranç, masa tenisi, halat çekme, ayak tenisi, futbol ve voleybol gibi çeşitli etkinlik ve yarışmalarla gün boyu eğlenceli vakit geçirdi. Üniversitemiz öğrenci topluluklarının, kurum ve kuruluşların stantlarında öğrencilere etkinlik boyunca bilgilendirmeler yapıldı ve ikramlarda bulunuldu.





Paylaş