Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Kayıtları İçin Son Bir Gün

01.08.2019

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2019-2020 eğitim – öğretim yılı özel yetenek sınavı başvuruları devam ediyor. Adaylar için ön kayıt süreci 2 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Güzel Sanatlar Fakültesi bu yıl özel yetenek sınavı ile 4 bölüme öğrenci alacak. Geleneksel Türk Sanatları bölümüne 23, Grafik bölümüne 35, Resim bölümüne 37, Seramik bölümüne ise 20 öğrenci alımı gerçekleştirilecek. 2 Ağustos Cuma gününe kadar ön kayıt yaptıran öğrenciler için 6 Ağustos 2019 Salı günü 1. Aşama Baraj Sınavı; 8 Ağustos Perşembe günü ise 2. Aşama Branş Yerleştirme Sınavı gerçekleştirilecek.

Güzel Sanatlar Fakültesi yeni bir fakülte olmasına rağmen gerek Konya’nın sanat alanına sağladığı katkılarla gerekse öğrencilerinin ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldığı derecelerle kısa sürede adayların yoğunlukla yerleşmek istediği bir fakülte konumuna geldi. Öğrenci almaya başladığı ilk yıldan itibaren ilan edilen kontenjanlardan kat be kat fazla öğrencinin başvurduğu Güzel Sanatlar Fakültesi bu yıl da aynı ilgiyi görüyor.

Başvurular ve sınavlarla ilgili detaylı bilgiyi Güzel Sanatlar Fakültesinin web sayfasındaki (www.erbakan.edu.tr/guzelsanatlar) duyurular bölümünden görmek mümkün.

Paylaş