İftarlarımızın Sonuncusu İdari Personelle Gerçekleştirildi

19.07.2013

Üniversitemizin Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirdiği iftarların sonuncusu 18 Temmuz Perşembe akşamı Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör yardımcılarımız, Genel Sekreterimiz, Dekanlarımız ve idari personelimizin katılımıyla gerçekleşti.

Güzel bir atmosferde gerçekleştirilen iftar programımız, Kur’an tilavetinin ardından okunan akşam ezanıyla başladı. Eğitim Fakültesi bahçesi havuz başında büyük bir ilgi ve yoğunluğun yaşandığı akşamda, sıcak ve koyu sohbetler yaşandı.

Yemeğin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker şunları ifade etti.

Ramazan ayı ülkemizde diğer İslam ülkelerine göre daha farklı bir kültürel zenginlik olarak yaşanıyor. Bu süreç içerisinde sevgi, huzur, dayanışma, karşılıklı birbirini anlama, dinleme, empati yapma gibi bir kültür zenginliği oluşturuyor. Hepimiz çocukluğumuzdan beri bu havanın içerisinde yaşayarak bugünlere geldik. Geçen hafta içerisinde burada Tanzanya’dan Somali ye, Afganistan’dan Bosna ya dünyanın çok farklı coğrafyalarından öğrenci kardeşlerimizle birlikte iftarımızı gerçekleştirdik. İnşallah ülkemiz; huzurunu ve istikrarını koruyarak, giderek daha güçlü bir ülke haline gelecektir. Bunları da yaparken Sayın Dışişleri Bakanımızın da belirttiği gibi insani diplomasi dilimizi kullanarak yapacağız. Güzelliklerin devam etmesi için de daha fazla çalışıp daha fazla tasarruf ederek daha güzel insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Bizler eğitim kurumlarında çalışan bireyler olarak gelecek nesilleri yetiştiriyoruz. Bu çocuklarımızı yetiştirirken olumsuzlukları bir kenara bırakarak olumlu yönde katkımız olsun istiyoruz. Sizleri bu anlamda bu değirmene, bu olumlu gelişmelere katkıda bulunan bireyler olarak başarılarınızın ve katkılarınızın devamı dileği ile tebrik ediyor ve hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum  dedi.

Paylaş