Kop Bölgesi Üniversiteler Birliği Kuruldu

10.12.2012

KOP bölgesindeki Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde'deki üniversitelerin rektörleri, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin kurulması çalışmaları kapsamında Konya'da bir araya geldi.

Konya Ovaları Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KOP binasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, bölgenin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirtti.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin kurulmasının bölge olarak bir dönüm noktası, yeni bir başlangıç olacağını ifade eden Babaoğlu, şunları kaydetti  ''Bugün tarihi bir gündür. Bölgemizde bulunan 7 üniversitemiz bir araya gelerek, bu bölge yararına, bu bölgenin kalkınması için çalışmalar yürütülecektir. Bugün huzurlarınızda atılan imzalarla kurulan bu birlik KOP Bölge Kalkınma İdaresi'yle de işbirliği içerisinde inşallah başarılı çalışmalar yürütecektir.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış da üniversitelerin, içinde bulundukları toplumun kalkınmasında dinamik bir güç olduğunu, KOP gibi bölgenin kalkınması için düşünülmüş önemli bir yapının paralelinde üniversitelerin de bir birlik oluşturmasının bu kalkınma sürecini hızlandıracağını vurguladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise 7 üniversitenin bir araya gelmiş olması ve işbirliği yapmasının bölgenin kalkınmasına çok ciddi katkıda bulunacağını belirterek şunları söyledi: “ Bizim ortaklaşa hareket etmemiz durumunda hem zamanı kazanacağımızı hem de kaynaklarımızı israf etmeden beraberce kullanacağımızı düşünüyorum. Ortak akılla hareket ederek tatlı bir rekabet içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  ‘Birlikten güç doğar’ atasözünden yola çıkarak inanıyorum ki bu birliktelik bölgenin kalkınmasında büyük bir güç olacaktır.

Toplantı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür' ün katılımıyla gerçekleştirilirken,toplantı sonunda rektörlerin protokole imza atmasıyla KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği kuruldu.

İmza töreninde Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday hazır bulundu. Birliğin kurucu başkanlığına ise SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel seçildi.

Konuşmaların ardından, Işıl Karaçor' un ''Vav, Elif Olabilmek'' adlı resim sergisinin açılışı yapıldı.

 

Paylaş