Lübnan Türk Cemiyeti Heyeti, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i Ziyaret Etti

17.12.2012

739. Şebi Arus törenlerine katılmak üzere Lübnan Türk Cemiyeti Başkanı Zaher Sultan’ın önderliğinde Konya’ya gelen Lübnan’daki Mevlevi ailesinin temsilcileri, düşünce önderleri, gazeteci ve televizyoncuların bulunduğu 11 Kişilik Lübnan Heyeti Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Birol Akgün ve Prof. Dr. Tahir Yüksek'i makamında ziyaret etti.

Ziyarete Lübnan Türk Cemiyeti Başkanı Zaher Sultan,  Fıras Maolawi, Ahmed Derviş, Nabil Mohsen, Rached Succari, Amin El Sleiman, Monzer El Merhabi, Ahmad El Masrı El Chaarani, Amir Raad, Hayssmam Mawlavi, Abdel Kafil El Samad katıldı.

Ziyarette konuşan Lübnan Türk Cemiyeti Başkanı Zaher Sultan şunları ifade etti: “Son yıllarda Lübnan’dan Türkiye’ye okumaya gelen öğrenci sayısı çok azalmıştı. Bu nedenle Türkiye’deki üniversitelerin tanıtımını yapıyoruz. 11 Nisan 2011’de “Türk Üniversiteleri Fuarı” isimli bir projemiz oldu. Büyükelçimiz Sayın İnan Özyıldız’ın destekleriyle YÖK’e yazı gönderildi ve tüm üniversitelere dağıtımı sağlandı. Türkiye’ye daha çok öğrenci göndermek istiyoruz dedi.”

Rektörümüz Muzaffer Şeker, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyete Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Rektörümüz Şeker “  Üniversitemizin yapıcı faaliyetleri var. Burslu ve yabancı öğrencilerimizin sayısı artmakta. İkili ilişkilerimiz ve gelecek faaliyetlerimiz daha da güçlenecek” diyerek, heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek,plaket takdim etti.

Paylaş