Mikrocerrahi Eğitimini Tamamlayan Uzman Hekim Adaylarına Sertifikaları Verildi

01.07.2022
Deneysel Tıp UAM (KONÜDAM)

Üniversitemiz KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezinin 19’uncu ve 20’nci dönem Mikrocerrahi Eğitim Programı’nı tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Eğitim programına; Konya, Ankara, Kayseri, Bolu, İstanbul, Samsun, Diyarbakır, Elazığ, İzmir ve Manisa’dan toplam 20 kursiyer katıldı.

Programı tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Doğan, KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz, KONÜDAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Bilsev İnce ile Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedim Savacı’nın katıldığı törende verildi.



Kurs eğitmeni Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilsev İnce törende yaptığı konuşmada, Mikrocerrahi Eğitim Programı’nın temel mikrocerrahi uygulamaları konusunda çalışmak isteyen hekimler açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Mikrocerrahinin, günümüzde birkaç seçkin cerrahın sahip olduğu bir yetenekten ziyade tüm cerrahların meslek yaşantılarında başarılarını arttıran temel eğitimin rutin bir parçası haline geldiğini belirten Prof. Dr. İnce, KONÜDAM tarafından düzenlenen programın, Türkiye’de üniversite bünyesinde verilen tek düzenli mikrocerrahi eğitimi olduğunu ifade etti.



KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz ise, kursiyer uzman hekim adaylarını hem misafir olarak ağırlamaktan hem de bir hafta süren kurs vesilesiyle onların eğitimine katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Merkez olarak böyle bir eğitime ev sahipliği yapmanın kendileri açısından önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, kursiyerlere merkez bünyesinde yapabilecekleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Paylaş