Neden Liderler Yollarını Kaybederler

29.03.2013

Yarının Liderleri Projesine Katılan Öğrenciler Prof. Dr. Bilal Kuşpınar’dan “Neden Liderler Yollarını Kaybederler?" Başlıklı Ders Aldı.

Yarının Liderleri projesi kapsamında gerçekleştirilen derslerin bu haftaki konuğu Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar’dı. Üniversitemiz Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Birekul, Felsefe Bölümü Araştırma Görevlisi Yakup Kalın ve Türkiye Öğrenci Konseyi Koordinatörü Nurefşan Zeynep Ekim’in de katıldığı toplantıda, Prof. Dr. Bilal Kuşpınar liderliğe içten bir bakışın önemini “Neden Liderler Yollarını Kaybederler?” başlıklı bir sunumla aktardı. Harvard Üniversitesinde yapılan yeni bir araştırmanın verileri üzerinden Türk ve İslam Medeniyetindeki örnekleri paylaşan Kuşpınar, liderliğin ahlaki boyutu hakkında doyurucu bir sunum gerçekleştirdi.

Sözlerine “Liderliğin oturduğu zemin oldukça kaygan bir zemindir, bu yüzden burada durmak çok zordur. Aynı zamanda bu zemine güvenmemek gerekir. Lider kendini devamlı sorgulamak zorundadır. Ben buraya nasıl geldim, şuan ne haldeyim gibi sorularla iç muhasebesini yapmalıdır. Lider kendi kendine tefekkür etmelidir; çünkü tefekkür liderliğin gelişmesini etkileyen en önemli özelliklerden bir tanesidir. Liderlikte iki önemli nokta vardır; şahsiyet ve karizma. Liderin şahsiyeti oturmamışsa aldatma ve aldatılmaya meyillidir. Kişi sık sık neden lider olmak istiyorum ve benim liderliğimin gayesi nedir sorularını kendine sormalıdır.” diyerek açılım getiren Kuşpınar’ın konuşmasından sonra program öğrencilerin soruları ile sona erdi.

Paylaş