Öğrencilerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü Sevdiği Şarkılarla Andı

10.11.2017

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Sevinç ve öğrencilerinin hazırladığı 10 Kasım’a özel konser etkinliği Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi bahçesinde yapıldı.

Üniversitemiz Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Sevinç konser öncesinde yaptığı konuşmasında hem korodaki öğrencilerine hem de dinleyenlere teşekkürlerini sunup Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve özlemle andıklarını ifade etti.

AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ise, Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen bu programa katkı sunanlara teşekkür etti. Kırbıyık; “Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren eğitim ve öğretime büyük önem veren Atatürk, 1928 yılında başöğretmenlik unvanını almıştır. Bu yönüyle de istikbalin öğretmenlerini yetiştiren kurumumuz açısından da ayrıca önem arz etmektedir. Modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü 79. ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan bir koro tarafından gerçekleştirilen konser yoğun ilgi gördü. İzleyenler konserde bazen hüzünlendi, bazen keyiflendi.

Seçkin eserlerin seslendirildiği konser toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

Paylaş