Öğrencilerimiz Selçuklu Sultanlarını Andı

07.11.2018
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Üniversitemizin Tarihi Bilinçlenme Topluluğu tarafından Alâeddin Camii’nde Türkiye Selçuklu Sultanlarını Anma Programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, tarih bilincinin artırılmasına katkı sağlayan programda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bir ülkenin geçmişle bağının sağlanması o devletin kalıcılığı ve medeniyet köklerine sahip yeni nesiller yetiştirmesiyle mümkün olacak bir süreçtir. Öyle bir şehirdeyiz ki sağımıza döndüğümüzde bir medreseye, solumuza döndüğümüzde bir camiye, bir türbeye rast geliyoruz. Bu tarihle iç içe yaşamamızdan dersler çıkarmalı ve feyz almalıyız.” diye konuştu.

Programın verimli geçmesini temenni eden Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Cemal Güven, “Bulunduğumuz tarihi mekanda yatan Anadolu Selçuklu sultanları başta olmak üzere, Anadolu’yu bize vatan yapan, kan ve canlarıyla mücahede edenlere minnet ve saygılarımızı sunuyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Kuran tilaveti gerçekleştirildi. Kuran tilaveti sonrasında Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Şimşir; “Türk Kültür ve Medeniyetinde Selçuklunun Önemi”, Dr. Öğr. Üyesi Ali Üremiş ise; “Türkiye Selçuklu Sultanlarının Türk Tarihindeki Yeri ve Önemi” hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Şimşir de programın icra edildiği Alâeddin Camii hakkında bilgiler verdi.

Program konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş