Rektör Şeker 4. Boyut Programında Üniversitemizi Anlattı

23.07.2017

KONTV’de yayınlanan 4. Boyut programına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, üniversitemiz hakkında bilgiler vererek sunucu İbrahim Arıcı’nın sorularını yanıtladı.

Programda ilk olarak dünden bugüne Necmettin Erbakan Üniversitesini anlatan Rektör Şeker, üniversitemizin Yükseköğretim Kurulunun yükseköğretimi yapılandırma çalışmalarıyla uyumlu bir çalışma içinde olduğunu kaydetti.

"Toplumla Bütünleşerek Topluma Hizmet Üretmek Ayrı Bir Görevimiz"

Üniversitenin akademik kapasitesi, mevcut ve yeni açılan fakülte ile bölümler hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, üniversitenin sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerle birlikte gerçekleştirdiği projelere de değinerek, “Eğitim-öğretim asli görevimiz, bilimsel araştırma diğer bir görevimiz ama toplumla bütünleşerek topluma hizmet üretmek ayrı bir görevimiz.” şeklinde konuştu.

Uygulamalı eğitimin önemine dikkat çeken Rektör Şeker, “Ürdün’e Arapçalarını güçlendirmek için öğrenci gönderiyoruz, geçen sene Diyanet İşleri Başkanlığı ile beraber hacca 200 öğrenci gönderdik. Almanya ile dünyadaki su sorununa yönelik olarak TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri yürütüyoruz. Bunlar üniversitenin uluslararası alanda gerçekleştirdiği projelerden birkaçı.” diye konuştu.

Şeker, düzenli periyotlarla fakültelerin müfredatlarını belirlemek ve ihtiyaçlarını gidermek üzere toplantılar yapıldığını belirterek kaliteli bir ekiple üniversiteyi daha iyi yerlere getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker son olarak, tercih döneminde bulunan adaylara kendi istekleri ve yetenekleri doğrultusunda yetkin üniversiteleri tercih etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

KONTV’de yayınlanan programın tamamını aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.

Paylaş