Rektör Şeker Alzheimer Hastalığına Farkındalık Oluşturmak İçin Düzenlenen Programa Katıldı

21.09.2018
Yaşlı ve Engelliler Eğitimi Bakım UAM

Dünya Alzheimer Gününde üniversitemizin de paydaşı olduğu yapımı Karatay Belediyesi tarafından tamamlanan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinde farkındalık oluşturmak amacıyla program düzenlendi.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Erdoğan, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, hayırsever Aynur Kasabalı, hayırsever işadamı Mehmet Ali Atiker, Alzheimer hastaları ve hasta yakınları katıldı.

Program, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney’in sunumu ile başladı. Güney, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinin Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getirerek; hastaların merkezde uzmanlar eşliğinde sabah egzersizleri, resim boyama, el işi gibi aktivitelerle rehabilite edildiğini ifade etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, hasta yakınlarının Alzheimer hastalarını birkaç gün yatılı olarak emin ellere bırakarak gittikleri yere gönül rahatlığı ile gitmelerinin çok önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Başkan Hançerli, Alzheimer bakım merkezi projelerine her zaman desteğe hazır olduklarını belirterek; böyle hayırlı bir projede yer almaktan şeref duyacaklarını ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Alzheimer hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmanın, hastaların ve hasta yakınlarının yanında olmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Alzheimer hastaları için yatılı bir bakım merkezinin büyük bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Rektör Şeker, kurumların insanlar için olduğunu, bu kurumları yürüten insanların da özveri ile insanlığa hizmet için çaba sarf ettiklerini dile getirerek tüm emeği geçenlere, hayırseverlere ve Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi görevlilerine teşekkür etti.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinin daha da geliştirilmesi konusunda yatılı bir bakım merkezi için siyasiler olarak ellerinden gelen bütün gayreti göstermeye hazır olduklarını belirtti.

Alzheimer hastası babasını kısa bir süre önce kaybetmiş olan Murat Kılıç; babasının Alzheimer hastası olduğunu öğrendiklerinde büyük üzüntü yaşadıklarını, fakat Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinin kendilerine bir umut olduğunu dile getirdi. Kılıç, Alzheimer hastası babasının son aylarını Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi sayesinde çok kaliteli ve verimli bir şekilde geçirdiğini belirterek; emeği geçenlere teşekkür etti.

Program, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültemizin Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin verdiği konserin ardından aşure ikramı ile sona erdi.

Paylaş