Rektör Şeker Medeniyet Okulu Değerlendirme Toplantısına ve SEDEP Açılış Programına Katıldı

05.10.2016

Üniversitemizin de paydaşı olduğu Medeniyet Okulu Projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı.

Mevlana Kültür Merkezinde yapılan toplantıda konuşan Proje Koordinatörlerinden ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak proje hakkında bilgiler verdi. Her alanda bilimde, sanatta, sporda, edebiyatta, mimaride medeniyetlerin varlıklarının hissedildiğini belirten Mızırak, “İnsan gücünün önemini yine söylemek zorundayız. Bizler de Medeniyet Okulumuzda belli vasıflarıyla öne çıkan çocukları bir araya getirdik. Nitelikli insan yetiştirmeye eğilmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, eğitim, kültür ve medeniyetin bir başka gruba, cenaha ihale edilemeyeceğini, bütün işlerin tüm sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise Medeniyet Okulu Projesinin hayata geçirilmesinde öncülük yapan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, projenin Türkiye’ye örnek bir proje olarak yürütülmesinin önemine dikkat çekti. Yapılamayanların, yapılanların ve ileride yapılacak olanların bir çalıştayla değerlendirilmesinin iyi olabileceği konusuna vurgu yapan Şeker: “Daha sağlıklı değerlendirme toplantılarının yapılması önemlidir çünkü yapmış olduğumuz bir yanlışın telafisini kolay kolay ortaya koyamıyoruz. Bu konuyu önemsediğimizi göstermemiz gerekiyor.” dedi.

Medeniyet Okulu Projesi’nin taşrada büyük bir karşılık bulduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca da “Konya’da son yıllarda çok güzel bir yatırım hamlesi oldu. Bilim Merkezi gibi bir değerimiz var. Hedefimiz Bilim Merkezimizde, bir tane Cezeri yetiştirebilmek, Mimar Sinan çıkarabilmek” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin ise şunları söyledi: “Bilgehane ve kütüphanelerimizle Konya merkez ve ilçelerimizde toplam 7 bin 476 gence hizmet veriliyor. İyilik tohumunu nereye atarsak atalım, karşılığını iyilik ve güzellik olarak mutlaka vermektedir. Medeniyet Okulu toplumu bütün katmanlarıyla değerlendiren bir iyileşme hareketidir. Bu hayır ve hizmet yarışında bize destek veren bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Toplantıda değerler eğitimi alan öğrenciler tiyatro gösterisi yaptı.

SEDEP Etkinliklerine Başladı

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) beşinci yılına muhteşem bir etkinlikle başladı. Kültür Parkta gerçekleştirilen “15 Temmuz Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz”  programı ile 15 Temmuz darbe girişiminde vatanı ve milleti için şehit ve gazi olan vatandaşlar anıldı. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı.

Coşkulu kalabalığı tebrik ederek sözlerine başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “5 yıldır Türkiye’nin en değerli eğitim projesi SEDEP ile sizlere değerlerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Ama şunu fark ettik ki siz zaten bu değerleri biliyormuşsunuz, biz sadece üzerindeki kabuğu kaldırıyoruz ve aktif hale getiriyoruz. 15 Temmuz akşamında milletimizin köklerinden gelen değerlerle sahip olduğunu, bir tehlike gördüğünde vatanına nasıl sahip çıktığını, tankların önüne canını hiçe sayarak nasıl durduğunu hepimiz şahit olduk. Kolayca eleştirdiğimiz siz gençlerin korkusuzca meydanlarda sabahlara kadar nöbet tuttuğuna şahit olduk. Değerler Eğitimi Projesinin ne kadar önemli bir işlevi olduğunu hep birlikte görmüş olduk” dedi.

Allah Bu Milleti Vatansız Bırakmasın

5.yılına girdiğimiz SEDEP’ in değeri şimdi daha iyi anlaşılıyor diyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Bizler milli gençlik yetiştirmek için, kendi öz değerlerine sahip gençlik yetiştirmek için Selçuklu Değerler Eğitimi Projesine önem veriyoruz. SEDEP beşinci yılına girerken her yıl kendisini yenileyerek ve her yıl kendi değerlerimizi nasıl daha iyi veririz şeklinde özeleştiri yaparak yoluna devam ediyor. Türkiye’de birçok proje uygulandı ama beşinci yılına girmiş bu türde bir proje pek yok. O yüzden bu başarılı projeye nice yıllar diliyorum” dedi.

Şeker sözlerini şöyle sürdürdü, “Bizler vatanımızı her şeyden daha çok seviyoruz. Allah bu milleti vatansız bırakmasın. Aklını, kalbini başkalarına teslim etmiş olanların nasıl ihanet içinde olabileceğini yaşadık. Allah bizleri aklı hür, vicdanı hür ve bu millete hizmet eden bireyler olarak yaşatsın. Başkalarının güdümünde olan ve ne yaptığını bilmeyen zihinlerden de bizleri korusun” dedi.

“15 Temmuz Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz” programında Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Esra Miraç Sağlam ve Bedirhan Demir tarafından okunan şiirler duygu dolu anlar yaşattı.

Paylaş