Rektör Şeker, TÜBA’nın KAST Ortak Sempozyumu ve GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı

25.09.2017

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İstanbul’da gerçekleştirilen II. TÜBA-KAST Ortak Sempozyumu ve Erzurum’da gerçekleştirilen TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı'na (TÜBA-GEBİP) katıldı.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Kore Bilim ve Teknoloji Akademisi (The Korean Academy of Science and Technology-KAST) ikili iş birliği anlaşması çerçevesinde düzenlenen II. TÜBA-KAST Ortak Sempozyumu “Biyoteknoloji ve Biyoteknoloji Uygulamaları”, 20 Eylül 2017 tarihinde Yeditepe Üniversitesi ev sahipliği ve katkılarıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumda konuşan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, sempozyumun, bilimsel iş birliği açısından iki ülkenin attığı adımlara büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

KAST Başkanı Myung-Chul Lee, Kore halkının, Türkiye'nin paha biçilmez yardımını asla unutmayacaklarını belirterek, “Kore ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümünü kutlamak için her iki Akademi, birer sempozyum düzenlemek konusunda fikir birliğine varmış ve ilki KAST tarafından “Kore ile Türkiye arasındaki Bilimsel İş Birliği” başlığı altında Nisan ayında Seul’de gerçekleştirilmişti.” dedi.

"Biyoteknoloji ve Biyoteknoloji Uygulamaları Sempozyumu"nun bilimsel koordinatörü de olan TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Fikrettin Şahin ise toplantının, biyoteknoloji alanındaki yenilikçi teknolojilerin, bilimsel iş birliğinin geliştirilmesi için önemli bir platform sağladığını ifade etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin de konuşmasında, gelecek yıl Türkiye ve Kore arasındaki ilişkilerin daha da yakınlaşacağını düşündüğünü dile getirerek, bu doğrultuda iki ülke arasında ortak bilimsel faaliyetlerinin de artacağını belirtti.

TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı Erzurum'da Gerçekleştirildi

TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) kapsamında ödüllendirilen üstün başarılı genç bilim insanlarının akademik çalışmalarının sunulması ve değerlendirilmesi ile bilim insanları ve kuruluşları arasındaki ilişki ve iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğiyle 22-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Konferansa; TÜBA asli üyesi, Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, TÜBA yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmada gerçekleşmekte olan toplantı hakkında bilgi verdi ve ayrıca TÜBA-GEBİP Ödül Programını özenle sürdürdüklerinin altını çizdi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise, “TÜBA’nın Türk-İslam Bilim Kültür Mirası Projesiyle bilim, kültür ve sanat tarihi eserlerimizi yeni nesillerle buluşturması bizim için heyecan verici bir çalışmadır.” diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Marifet iltifata tabidir ve bunun gereği olarak da; genç, akademik çalışma yapan, bilgi üretenlerin ödüllendirilmesi hizmetlerin en büyüğüdür.” şeklinde konuştu.

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay ise GEBİP Yıllık Toplantılarına mutlaka katılmaya çalıştığını; bilim ve düşünce faaliyetlerinden asla vazgeçemediğini vurgulayarak, “Bir TÜBA üyesi olarak üzerime düşen sorumluluğu bir aşk ve şevkle daima yerine getirmeye çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TÜBA Asli Üyesi ve TÜBA Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer, “Sürdürülebilir Bir Gelecek için Akıllı Enerji Çözümleri” konulu GEBİP Konferansı’nı verdi. Konferans, TÜBA ve GEBİP üyelerinin yanı sıra tüm akademisyen ve öğrencilere açık şekilde gerçekleştirildi.

Ayrıca TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ile Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in de aralarında bulunduğu akademi yöneticileri; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yı makamında ziyaret etti.

Paylaş