Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek Ulusal Aritmi Toplantısına Katıldı

13.02.2015

Türk Kardiyoloji Derneği Aritmi Çalışma Grubunun düzenlemiş olduğu ve 13-15 Şubat 2015 tarihleri arasında sürecek olan ‘Ulusal Aritmi Toplantısı’ Dedeman Otel’de başladı.

Toplantıya; Konya Valisi Muammer Erol, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Şahin, Türk Kardiyoloji  Derneği  Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Enver Atalar, Türk Kardiyoloji Derneği Aritmi Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Mesut Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve davetliler katıldı.

İlk olarak kürsüye gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan; Toplantıyı Konya’da yapmayı kararlaştırdıkları için Türk Kardiyoloji Derneğine teşekkür ederek başladığı konuşmasında; Konya’nın konaklama, salon imkânları, operasyon kabiliyetleri açıcından ciddi mesafe kaydettiğine vurgu yaptı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek ise; genç bir kardiyoloji ekibini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; Kardiyovasküler cerrahlar ile kardiyologlar arasında rekabetin olduğu günümüzde kaliteli sağlık hizmeti verme adına bir araya gelinerek kardiyovasküler cerrahlar ve kardiyologların birbirlerine yardımcı olmaları gerektiğini vurguladı.

SÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Şahin konuşmasında; Konya’nın kardiyoloji açısından çok şanslı olduğunu, gerek Selçuk ve gerekse de Necmettin Erbakan Üniversitesinde ve özel hastanelerde başarılı kardiyoloji uzmanları ve kalp damar cerrahları olduğunun altını çizdi.

Türk Kardiyoloji  Derneği  Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Enver Atalar; 1963 yılında kurulan Derneğin en eski tıp derneklerinden bir tanesi olduğunu ve Aritmi Çalışma Grubunun de ilk çalışma grubu olduğunu belirterek, Kardiyolog uzmanlık süresinin 5 yıla çıkarılması için Sağlık Bakanlığı ile mutabık kaldıklarını ifade ederek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Aritmi Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Mesut Demir; pratiğe yönelik karşılıklı bilgi alış-veriş ortamını oluşturmak için uğraş verdikleri bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek çalışma grubunun faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı.

Son olarak kürsüye gelen Konya Valisi Muammer Erol yaptığı selamlama konuşmasında; kendisi ve hitap ettiği kardiyologlar ve toplantı konusu olan aritmi ile ortak bir yön bulmakta zorlandığını; görevi gereği yönettiği kurum ve vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyip idari aksaklık meydana gelmemesi açısından çözüm üretmekle karşı karşı kaldığını anlatarak; bu anlamda Valiliğin de şehrin kalbi şeklinde görülebileceğini, kurum ve vatandaşların karşılaştığı sorunların kalpteki aritminin tedavi edildiği gibi çözüme kavuşturulduğunu, belki bu anlamda ortak bir iş ve işlem yaptıklarının söylenebileceğini samimi ve espirili bir şekilde anlattı.

Şefkat ve merhametle, devletin imkânlarını nezaketle ikram ederek sorunları çözüme kavuşturduklarını ifade eden Vali Erol; Konya’nın tarihi, doğal güzelliklerine ve kültürel zenginliklerine değindi. Erol; Konya’nın orman alanı büyüklüğünün Bursa’dan fazla olduğunu vurgulayarak; Konya’nın rahat yaşanılan, kolay alışılan ve zor bırakılan bir yer olduğunu ifade etti. 4 üniversitedeki 120 bin öğrencinin yaklaşık yarısının kız öğrenci olduğuna değinerek; yapılan bir anket neticesinde; Konya’nın özellikle kız anne babalarının kendi şehirlerinin dışında kızlarını okutmak için göndermek istedikleri ilk şehir olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Erol; hayır çıtasının da Konya’da oransal olarak çok yüksek olduğunu, Konya’daki  dernek, vakıf ve hayırsever insan sayısının fazlalığını ifade etti.

 

Paylaş