Rektör Zorlu’dan Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne Ziyaret

13.10.2021

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Rektör Zorlu ziyarette, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, önemli bir eğitim öğretim yılına başlandığını söyledi.



Pandeminin her alanda olduğu gibi eğitim camiasını da etkilediğini belirten Özdemir, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Tüm dünyada ve ülkemizde eğitim camiası pandemiden olumsuz etkilendi. Necmettin Erbakan Üniversitesinin bu dönemde altyapısını güçlendirerek, oluşabilecek olumsuzlukları en aza indirdiğini gördük. Bu yıl alınan kararla gerekli tedbirler alınarak okullarda yüz yüze eğitim verilmeye başlandı. İnşallah bu yıl herhangi bir sıkıntı yaşanmadan güzel bir şekilde tamamlanır” dedi.

Başkan Özdemir ve yönetimine hayırlı olsun temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Gazetecilik, kutsal bir meslek ve gazeteciler de toplumu yansıtan bir ayna. Gazeteciler, toplumdaki problemleri ortaya koyarak sorunların çözülmesine imkan sağlıyorlar. Bu kıymetli görevi üstlenen tüm gazetecilere meslek hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.



Pandemi döneminde erken davranarak gerekli çalışmaları yaptıklarını ve başarılı bir uzaktan eğitim süreci geçirdiklerini anlatan Rektör Zorlu, “Yeni akademik yılda gerekli önlemleri alarak, öğrenci ve akademisyenlerimizin sağlığını düşünerek seyreltilmiş eğitim sistemine geçtik. Seyreltilmiş eğitim sistemini açıklamak gerekirse; bir sınıf mevcudu, kapasitenin yüzde 50’sini aşıyorsa o sınıf ikiye bölünüyor ama 100 kişilik bir sınıfta 50 öğrenci derse girecekse bu durumda bir düzenleme yapmıyoruz. Tabi bu sistemi pandemi şartlarına göre değiştirebiliriz. Öğrencilere sağlanan yurt imkanı konusunda da ülkemiz, dünyadaki ülkeler arasında gayet iyi bir konumda. Bu yıl kampüsümüzde, bin 500’er kapasiteli iki adet kız ve erkek öğrenci yurdu da hizmet vermeye başladı. Şu anda, üniversitemizde ve Konya’da yurt sorunu yok” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ziyaret, hediye takdimi ile sona erdi.

Paylaş