Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’dan Yeni Yıl Mesajı

31.12.2020
Rektörlük

Değerli NEÜ’lüler,

Sizlere selam ve sevgilerimi sunuyor, yeni yılın hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Üniversitemiz, ülkemiz ve geleceğimiz için tüm gayretimizle çalıştığımız oldukça zor bir yılı geride bıraktık. Zorlu bir yılı tamamlamanın verdiği yorgunluğu bir tarafa bırakarak, yeni yıla girmenin esasında yeni bir takvim yılına girmekten ibaret olduğunu, yarının bugünden daha iyi olmasının tamamen bize bağlı olduğunu hatırlatmak isterim. Bir bakıma yeni yıl; yeni umutlar, yeni başlangıçlar demek elbette. O yüzden umudumuzu ve hayallerimizi her zaman diri tutarak ileri bakmaya devam edeceğiz. Yeni umutlarla karşıladığımız 2021’in Üniversitemiz, şehrimiz, ülkemiz ve tüm dünya için sağlık ve huzur getirmesi için Allah’a dua ediyorum.

2020 yılı maalesef Koronavirüs salgını sebebi ile alışık olmadığımız şeyleri gösterdi bize. Evde kaldık, maske taktık, araya mesafe koyduk. Bir dolu önlemle yaşamaya çalıştık ve hala da bu kurallara uygun şekilde yaşamımızı sürdürmeye gayret ediyoruz. Elbette zor günler geçirdik, geçiriyoruz. Ancak her zorlukla birlikte bir kolaylık olduğunu da unutmadık. Her karanlık gecenin aydınlık bir sabahı olduğu inancıyla bu salgınla mücadele ettik, ediyoruz. 

İnancımızda, örflerimizde, geleneklerimizde umutsuzluğa yer olmadığını hatırlatmak isterim. Umutsuzluğa kapılmak bizleri ileriye taşımayacağı gibi aksine geriye götürecektir. Bu nedenledir ki bugün ve her zaman umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. Ümitsizliğe kapılmadan yolumuza devam edeceğiz. Pandemi sürecinde yaşadığımız deneyimler, aldığımız dersler ve birikimlerimizi de yanımıza alıp yeni olana coşkuyla, duayla ve ümitle merhaba diyeceğiz.

Bu süreçte kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Halen hastanelerde şifa bekleyen vatandaşlarımıza Rabbimden şifa diliyorum. Yeni günün; tüm karanlıktan çıkmak, feraha kavuşmak isteyenler için doğmasını temenni ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum. Yeni yılda, yüz yüze görüşebilmek ümidi ile…

Sağlıcakla kalın.

Prof. Dr. Cem ZORLU
Rektör


 
Paylaş