Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker SEDEP Komşu Ziyaretinde

08.01.2015

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında “Değerli Komşum” başlıklı etkinlik dahilinde, öğrenci ve ailelerine ev ziyaretinde bulundu.

Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette  toplumsal ilişkilerin ancak sağlam ilişkilerle kurulabileceği vurgulanırken, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya; bizi biz yapan sevgi, saygı, yardımlaşma, dostluk ve komşuluk gibi önemli değerlerin olduğunu belirterek Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile bu değerlerden her ay bir değerin öğrencilere anlatıldığını belirtti. Kaya : “ SEDEP çocuklarımızın bu değerlerin farkında olmalarını sağlıyor. Proje paydaşları olan Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Milli Eğitimimiz özveriyle çalışıyorlar. Ben çocuklarımızdan son derece ümitliyim. Yavrularımızın istikballerinin çok daha güzel olacağını düşünüyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay  ise : “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) in bugün farklı bir uygulamasındayız. Komşuluk ve komşu ziyareti. Kaymakamımız, Rektörümüz ve Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte bir aileyi ziyaret ediyoruz. Burada amacımız hem SEDEP ile ilgili etkinliklere katılmak hem de özellikle velilerin bu konuda daha hassas ve duyarlı olmalarını sağlamak. Kalabalık şehirlerde yaşıyoruz ama bir yalnızlığı da içselleştirdik. Herkes kendi halinde, kendi dünyasında yaşıyor. Birbirimizden haberimiz yok. Belki bu konuda çocuklar bizden çok daha iyiler. Sokağında oturan, sitesinde oturan diğer çocuklarla birlikte arkadaşlık ediyorlar. Komşuluk ilişkilerinin artması için ailelerinde bir araya gelmesi ve birbirlerini ziyaret etmesi gerekiyor. Biz bugün bir farkındalık oluşması adına bir ziyarette bulunuyoruz. SEDEP kapsamlı öğrencilerimizde aileleri ile birlikte komşularını ziyaret edecekler. Böylece değerlerimizi tekrar yaşatmaya yönelik önemli bir proje hayata geçmiş oluyor.” şeklinde konuştu.

Öncelikli olarak bu soğuk kış gününde sıcak yuvalarını bizlere açan ailemize teşekkür ediyoruz diyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker : “ Gençler maşallah SEDEP çerçevesinde saygı eğitimine ihtiyaç duymayacak şekilde yetişmiş nitelikli, kaliteli gençler. Bugün hem komşularına hem aileye, hem de misafire saygıyı da bize göstermiş oldular. Biz de gençlerin bu özelliklerinin ömür boyu devamını diliyoruz. Bu vesile ile toplum olarak hepimiz komşularımızın kıymetini bilelim ve misafirliğin bereketini unutmayalım. Gençlerimize bu değerleri, bu duyguları aşılayan öğretmenlerimize de iyi bir yıl diliyorum.” dedi.

Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, Rektörümüzü ve Milli Eğitim Müdürümüzü ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden ev sahibi Önder Afşar sözlerini : “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi ve bu tür projelerin yaygınlaşarak toplumun tüm katmanlarına ulaşmasını diliyorum. Proje kapsamında küçük bir katkımız olduysa ne mutlu bize.”  şeklinde ifade ederken,  Değerler Eğitimi Projesinden faydalanan Cahit Zarifoğlu İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Abdullah Furkan Avşar ise : “Hoşgeldiniz. Büyüklerimizin ziyaretinden dolayı çok mutluyum. SEDEP’ ten bugüne kadar çok şey öğrendim. Komşuluk ve komşuya saygıda bunlardan biri.” diyerek sevincini dile getirdi.

Değerli komşum etkinliğinin, Selçuklu ilçesi genelinde, velilerin birbirleriyle ziyareti şeklinde devam edeceği bildirildi.

Paylaş