Rektörümüz Sare Davutoğlu İle Beraber KTO Karatay Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Sergisine Katıldı

15.02.2015

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Bahar Dönemi açılışına katılan Sayın Başbakan’ın eşi Sare Davutoğlu; Geleneksel Türk El Sanatları Sergisini de ziyaret ederek, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz’ün hat sanatı üzerine sohbetine iştirak etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in de eşiyle iştirak ettiği etkinliğe; Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Konya Valisi Muammer Erol’un eşi Nazmiye Erol, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, üniversite mütevelli heyet üyeleri, bölüm öğrencileri ve davetliler katıldı.

Sare Davutoğlu yaptığı konuşmada, Konya'da Üniversitelerin Güzel Sanat Fakültelerinin aracılığı ile geleneksel Türk sanatlarının yaşatılmasına öncülük edilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Dünyada gittikleri birçok camide Türk hat sanatı eserlerini gördüklerini belirten Davutoğlu, bundan mutluluk duyduklarını ifade etti. Geleneğin devam etmesinin önemli olduğuna işaret eden Davutoğlu: "Bunun üniversite bünyesinde yapılması ayrı bir zenginlik katıyor. Türk hattatlar, yazıya hat sanatına ayrı bir boyut kazandırdılar. Tüm dünyada gittiğimiz ülkelerde camilerde sizin yazılarınızı da gördük." ifadesini kullandı.

Yrd. Doç. Dr. Öksüz de Sare Davutoğlu'na Avustralya'nın Sidney kentindeki bir cami için yazdığı hat levhasının örneğini göstererek: “Hattatlığa olan ilgi İslam Konferansı Teşkilatının da desteğiyle yeniden arttı. İnsanlarımız bu marifete iltifat gösteriyorlar. Onunla da kalmadı, güzel sanatlar fakültelerinde bölümler açılarak hat sanatı ve buna bağlı sanatlar son yıllardaki çalışmalarla gelişti ve iyi seviyelere ulaştı.” şeklinde konuştu.

Sohbetin ardından Sare Davutoğlu Geleneksel Türk Sanatları Bölümü hat ve ebru sanatı atölyelerini gezdi. Uygulamalı çalışmalardan oluşan sergide öğrencilerden çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz; Dr. Sare Davutoğlu’na ebru zemin üzerine isminin yazılı olduğu tabloyu ve Hüseyin Öksüz'ün 45. Sanat Yılı Hatırasına bastırılan Üniversitemiz yayınlarından “Konevi” isimli kitabı günün hatırası olarak takdim etti.

Paylaş