Sanatseverler ‘Elif’te Buluştu

14.12.2023
Türk Müziği Devlet Konservatuvarı

Hazreti Mevlana’nın 750’nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında düzenlenen ‘Selsebil Konserleri’ yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sanatkarı bir araya getirerek 800 yıllık musiki gelenek yaşatılıyor.

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücülüğünü yaptığı ‘Selsebil Konserleri’ kapsamında, Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından, ‘Elif’ konseri icra edildi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül yönetiminde gerçekleştirilen konser, yerli ve yabancı çok sayıda sanatseverce takip edildi ve izleyenlerin beğenisini kazandı.

Program, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Çalışır’ın Prof. Dr. Mehmet Gönül’e günün anlam ve önemine binaen plaket takdimiyle sona erdi.