TÜBİTAK Lise Öğrencileri Proje Yarışması Bölge Değerlendirmesi Üniversitemizde Yapıldı

31.03.2021
Üniversitemizde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarının bölge değerlendirmeleri online olarak gerçekleştirildi.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları (BİDEP) Başkanlığınca lise öğrencilerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini artıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen “2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”nın Konya etabına katılma hakkı kazanan projelerin değerlendirmesi Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Üniversitemiz Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu, bölge yarışmasına 9 farklı il ve 11 farklı üniversiteden 36 farklı akademisyenin davet edildiğini belirterek, uzaktan toplantı programları kullanılarak öğrenciler ile mülakatların başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.
Türkiye finallerine 12 farklı alandan toplam 20 adet projenin gönderildiği aktaran Doç. Dr. Hacıbeyoğlu, yarışmaya devam eden katılımcılara başarılar dileyerek, bundan sonraki yıllarda yarışmalara daha fazla katılımın olmasını beklediklerini ifade etti.

Özellikle genç yaşlarda proje gerçekleştirme kültürünün genç beyinlere aşılanmasının önemine dikkat çeken Hacıbeyoğlu, bu yarışmalara katılan lise öğrencilerinin üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi ana bilim dalları ile ilgili konularda ülkemizin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm bulabileceklerinin altını çizdi. Hacıbeyoğlu, gelişen dünya düzeninde nitelikli bilgi ve ürün üretmenin önemine vurgu yaparak sözlerine son verdi.
Paylaş