Türk Film Müzikleri Anılarda Yolculuğa Çıkardı

10.06.2023
Türk Müziği Devlet Konservatuvarı
 
 

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi ve Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ortaklığında gerçekleştirilen Türk Film Müzikleri Konseri seyircinin beğenisine sunuldu.
 
Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Birekul ile çok sayıda kamu kurum, kuruluş temsilcisi ve sanatseverler katıldı. Konserde Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül yönetiminde seslendirilen, gönüllere taht kurmuş ‘Türk Film Müzikleri’ sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.



‘NEÜ İle Çok Güzel Bir İşbirliği Oluşturduk’

Selçuklu Belediyesi’nin birçok alanda olduğu gibi sanatta da öncü olması gerektiğini aktaran Başkan Pekyatırmacı, “Bu işi en iyi şekilde Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ile birlikte yaparız dedik ve hakikaten çok güzel bir işbirliği oluşturduk. Sanat Akademisi’nde bugüne kadar binlerce öğrencimiz, binlerce hemşerimiz sanatla, müzikle, tiyatroyla buluştu. Kişisel gelişim alanında çok verimli çalışmalar yapıldı. Artık meyveleri alınmaya başlandı. Ben eminim ki burada elde ettiğimiz neticelerle sadece yerelde değil, TRT’de sahneye çıkabilecek ekibi ve organizasyonu oluşturmuş olduk. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu hocamıza da bize kattığı bu güzel değerlerden, katkılardan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.



‘Konservatuvarımız Kısa Sürede Çok Önemli Yerlere Geldi’

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nın Türkiye’deki en nadide konservatuvarlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Birekul ise, “Konservatuvarımızı, Prof. Dr. Mehmet Gönül hocam çok kısa sürede çok önemli yerlere getirdi. Tabi bu sanatı tek başına yapmak mümkün değil. Selçuklu Belediyesi’nin de bu desteği, yapılan sanatın toplumla buluşmasını sağladı. Bu anlamda sanatın icra edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Paylaş