Uluslararası 4. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Gerçekleşti

21.10.2016

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından düzenlenen Uluslararası 4. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyumun açılış törenine Konya Milletvekili ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Karaman Vali Vekili Erkan Karahan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, UNİKOP üniversitelerinin rektörleri, akademisyenler, ve öğrenciler katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitlerine ithaf edilen sempozyum, KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda yine şehitler anısına düzenlenen serginin açılışı ile başladı.

Bugün, Dün Olduğumuzdan Daha Büyük Bir Aileyiz

Törenin açılış konuşmasını yapan Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) Başkanı İhsan Bostancı, UNİKOP’un kamu ve özel sektör temsilcilerini buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarını sağlayan bir kuruluş özelliği taşıdığını belirterek, “KOP’un sınırlarının gelişimi ile birlikte dört yeni üniversite daha UNİKOP’a üye oldu ve böylece üye sayımız 11’e ulaştı. Bu birlikteliğin hem ülkemiz hem de birliğimiz için yeni açılımlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün, dün olduğumuzdan daha büyük bir aileyiz ve sizlerden aldığımız güçle kalkınmamızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz olmadan bu kalkınma gerçekleşmez.” dedi.

Üniversitelerimiz Toplumun Refah Düzeyine Katkı Verir Kurumlar Haline Geldi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetleri ile bilimsel araştırma görevlerinin yanı sıra bulundukları bölgenin gelişmesine öncülük etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Üniversitelerimizin ülkemizdeki ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda insana dair bütün konularda kalkınmaya destek vermek ve sorunlara çözüm üretmek gibi önemli görevleri vardır. Üniversitelerimiz bugün bu görevlerini başarmış ve toplumun refah düzeyine katkı veren kurumlar haline gelmiştir. Bu bağlamda bizler de ülkemize ve insanlarımıza faydalı olmaya talip olan kurumlar ve kişiler olarak yola çıktık. Aramıza katılan yeni üniversitelerimizle birlikte gücümüz daha da arttı. Birlikteliğimizin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, “KOP İdaresi, kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeylerini arttıralım düşüncesi ile yola çıktı fakat zamanla sosyal, kültürel ve ekonomik bütün disiplinleri içine alan bir proje haline dönüştü. Bu uzun soluklu kalkınma hareketinin ana teması ise üniversiteler olarak belirlendi. Yeni üniversitelerimiz de bu birlikteliğin omurgalarını oluşturacaklar.” dedi.

Tören, açılış konuşmalarının ardından düzenlenen plaket takdimi ile sona ererken Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e plaket takdiminde bulundu.

UNİKOP Üst Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Dönem Başkanlığında UNİKOP Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı ile Ahi Evran, Kırıkkale, Bozok ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitelerinin UNİKOP bünyesine katılmasına karar verildi. Böylece bünyesinde Üniversitemizin de dahil olduğu yedi üniversite bulunan UNİKOP ailesi genişleyerek üye sayısını 11’e çıkarmış oldu.

Toplantıya UNİKOP Dönem Başkanı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Kara, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Aksaray Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile KOP ve üniversite temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan UNİKOP Dönem Başkanı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Bütün organizmalar gibi kurumlar da doğar, büyür ve gelişirler. Bizler de UNİKOP’un gelişimine tanıklık ediyoruz. Bugün aramıza dört yeni üniversitemiz daha katıldı. Bu birlikteliğin hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise üniversitelerin bulundukları bölgeler ve ülkemiz açısından büyük önem taşıdıklarına dikkat çekerek, “KOP İdaresi olarak bugüne kadar üniversitelerimize destek vermeye ve üniversitelerimizin potansiyelinden yararlanmaya çalıştık. KOP İdaresi kurulurken bölgesel kalkınmada tarım odaklı bir çizgi takip edildi. Ancak kalkınmanın farklı kriterler ve sektörlerle ilişkisinin de gözetilmesiyle 2016 yılı içerisinde diğer illerimizi de KOP bünyesine dahil ettik. Bunun neticesinde dört yeni üniversitemiz de UNİKOP çatısı altına girdi. Yeni üniversitelerin kuruma yeni bir heyecan katacağına ve kurumumuz için faydalı olacağına inanıyorum. İlerleyen günlerde aramızdaki işbirlikleri yeni konu başlıkları ile daha da genişleyerek devam edecek.” şeklinde konuştu.

UNİKOP Üst Kurul Toplantısı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Paylaş