Uluslararası Liderlik Becerileri Eğitimi Seminerine Katılan Gambiyalı Öğrenciler Konya'yı Ziyaret Etti

27.01.2015

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği “Uluslararası Liderlik Becerileri Eğitimi Seminer”ine katılan Gambiyalı üniversite öğrencileri Konya’yı ziyaret etti. Üç günlük gezinin ardından düzenlenen sertifika programına; Gambiya Büyükelçisi Mamodou Badjie, Gambiya Büyükelçi Yardımcısı Sering Modou Njie, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Nesrin Erde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Rahmi Aksoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak katıldı.

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak; 75 öğrenciye ülke olarak ev sahipliği yaptıklarını belirterek, öğrencilerin kendi aralarında bir dernek, bir birlik kurduklarını ve bu birliğin bahar ve güz dönemi olmak üzere yılda iki kez bir araya geldiklerini söyleyerek: “Bu arkadaşlarımız geleceğin Gambiya’sının yöneticileri, liderleri. Bu liderleri bugünden eğitmek, bugünden geleceğe yönelik yetiştirmek ve bugünden öğrencilerle işbirliği içerisinde geleceğin liderlerini bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak bu projenin en büyük amaçlarından bir tanesidir.” diyerek projenin amacını vurguladı.

Gambiya Büyükelçisi Mamodou Badjie; Türkiye’nin gelişmiş bir ülke ve Konya’nın da çok güzel bir şehir olduğunu vurgulayarak: “Gambiyalı öğrencilerin Türkiye’den öğrenecek çok şeyleri var. Burada edindikleri bilgilerle kendi ülkelerinde çok faydalı olacaklarına inanıyorum.” diyerek öğrencilere kazandıkları bursun ve gördükleri eğitimin kıymetini bilmelerini, Türkiye’nin nimetlerinden faydalanmalarını zira bugünlerin kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu vurgulayarak söyledi.

Programın sonunda geziye katılan yaklaşık 70 öğrenciye sertifikaları verildi.

Paylaş