Üniversitemiz Ermenek Kömür Madeninde Hayatını Kaybeden İşçinin Yaşlı Anne-Babasına Sahip Çıktı

06.01.2015

Ermenek'teki maden kazasında hayatını kaybeden 18 işçiden biri olan Tezcan Gökçe'nin 75 yaşındaki anne ve babası Recep-Ayşe Gökçe’ye Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde protez diş takıldı.

Ermenek'teki maden kazasının simgesi haline gelen Recep ve Ayşe Gökçe çiftinin acısına ortak olan tüm Türkiye gibi Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi de onları bir nebze gülümsetebilmek amacıyla çiftin protez diş tedavisini üstlendi.

Diş Hekimliği Fakültemizin Diş Eti Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Öncü, çiftin dişleri olmadığına dair haberi okuyunca ekip olarak bu durumdan etkilenerek harekete geçtiklerini, Üniversite ile Fakülte yetkilileri ve Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakkı Çelebi ile ortak hareket ettiklerini belirten Öncü: "Hastalar manevi olarak çok yıpranmışlardı. Ağızlarında hijyen sıkıntısı vardı. Gerekli işlemleri yaptık. Protez aşamasını gerçekleşirdik. Zorlu bir süreçti. Manevi olarak çok yıpranmış oldukları için destek olmak istedik ve sonuç güzeldi. Elimizden geleni yaptık." şeklinde konuştu.

Dişleri olmadığı için birçok şeyi yemeye hasret kaldığını söyleyen Ayşe Gökçe dişlerin takılmasının ardından her şeyi yiyebileceğini ifade ederek: “Çocuğum sağ olsaydı da dişsiz gezseydim. İçim kan ağlıyor. Devletimiz, milletimiz sağ olsun bize sahip çıktılar. Onlar olmasaydı ne yapacaktık?" diyerek duygularını ifade etti.

Recep Gökçe ise; hiç tanımadığı insanların acılarına ortak olduğunu söyleyerek: "Şimdi dişlerimizi takıyorlar. Artık rahatça yemek yiyeceğiz. Türkiye acımızı paylaşarak bizi bağrına bastı, mutluyuz. Herkesten Allah razı olsun. Ellerinden geldiğince yardım ettiler." dedi.

Paylaş