Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinden Seramik Sergisi

22.11.2018
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi her ayın son 10 gününde MEDAŞ Sanat Galerisinde düzenledikleri sergilerden 3.’sünü gerçekleştirdi.

Düzenlenen sergiye Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Çaycı, akademisyenler ve diğer konuklar katıldı.

Sergiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mine Ülkü Öztürk; “Henüz yeni olan bölümümüz 3 öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi ve pırlanta gibi 10 öğrenciden oluşmaktadır. Bölümümüzün ilk sergisi olması sebebiyle öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz farklı bir duygu ve heyecan içindeydik. Öğretim elemanı arkadaşlarımız, eserlerinde farklı seramik teknikleri ve farklı konuları ele almıştır.  Bu eserler uzun bir çalışma döneminin ve emeğin sonucunda ortaya çıkarak sanatseverlerin beğenisine sunulmuştur.” dedi.

Sergideki amacın sanat yolunda yürüyen öğrencilere örnek olmak ve seramik sanatına bir nebzede olsa katkıda bulunmak olduğunu belirten Öztürk şunları söyledi: “Sanat adına daha nice etkinliklerde ve sergilerde birlikte olmayı temenni ediyoruz. Bu zamana kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocamıza ve Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Çaycı hocamıza teşekkürlerimizi bir borç biliyorum.”

Bu yıl ilk öğrencilerini alan Seramik bölümünün Öğretim Elemanlarının Seramik sergisi 30 Kasım’a kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Paylaş