Üniversitemiz Heyetinden Braunschweig Teknik Üniversitesi’ne Ziyaret

05.06.2013

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerafettin Erel  ve Fakülte Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arif Ankaralı’dan oluşan heyet,  geçtiğimiz sene karşılıklı işbirliği  protokolü yapılan Almanya’nın en köklü Teknik Üniversitesi’ne ziyaret yaptı.

Yapılan anlaşma gereği, Üniversitenin, uçak, uzay, havacılık ve kontrol konularında faaliyet gösteren merkezlerinde teknik incelemelerde bulunuldu. Simülasyon tesisleri ve deneysel uygulama merkezleri incelendi. Merkezde bulunan çeşitli uçak simülatörleri ve uçak parçaları hakkında bilgi alındı. Uçak sanayi ile ilgili bilgi alışverişi yapılarak, deney labaratuvarlarında araştırma ve incelemelerde bulunuldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Braunschweig Teknik Üniversitesi arasında  araştırma ve eğitim konularında yapılacak işbirliği imkanlarının görüşüldüğü gezi, Braunschweig Üniversitesi Rektörü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Heyetler arasında yapılan  görüşmeler neticesinde

•          Hava araçlarının otonom kontrolü

•          Zaman gecikmeli sistemlerin kablosuz uzaktan kontrolü

•          Deneysel akışkanlar mekaniği

•          Uzaysal  sistemlerin modellenmesi

gibi ileri teknoloji isteyen proje altyapılarının oluşturulması konusunda uzlaşma sağlandı.

Görüşmelerin ardından Braunschweig Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jürgen Hesselbach, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e, tarihin en nüfuzlu matematikçilerinden biri olarak kabul edilen Carl Friedrich Gauss’a ait Braunschweig Üniversitesi öğrencilik kaydını gösteren orijinal el yazma tablo hediye etti..

 

 

Paylaş