Üniversitemiz ile Kazakistan Nur-Mubarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesi Arasında Mevlana Değişim Programı Kapsamında İkili İşbirliği Anlaşması İmzalandı

09.01.2015

Kazakistan Nur-Mubarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesinden bir heyet Üniversitemizi ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Kazakistan Nur-Mubarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Shamshadin Kerim, Ebu Hanife İlmi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Alau Adilbayev ve Kazakistan Dini İdaresi Eğitim Öğretim İşleri Bölüm Başkanı Baktibay Bensenbayev hazır bulundu.

Ziyaret kapsamında Nur-Mubarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Shamshadin Kerim ile Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü ile İkili İşbirliği Anlaşması imzalandı. Yapılan anlaşma ile iki üniversite arasında kitap, eğitim-öğretim materyalleri ile akademik yayın değişimi, sempozyumlar, konferanslar, seminerler, ortak proje ve organizasyonlar, özel ziyaretler ve diğer bilimsel faaliyetler, araştırma ve eğitim faaliyetlerinde ortak programların uygulanması, eğitimsel süreci geliştirmek için öğrenci değişimi gibi konularda anlaşma sağlandı.

Anlaşma, iki üniversitenin fakülte, bölüm ve araştırma enstitüleri ile öğretim elemanları yanı sıra, doktora ve yüksek lisans öğrencileri değişimini kapsamakla birlikte akademik işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor.

İmza törenine İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Muhsin Kar, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Murat Çemrek ve İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Fikret Karapınar da katıldı.

Paylaş