Üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümü Uygulama Projeleri Sergisi Düzenlendi

17.06.2019
Mühendislik Fakültesi

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından Makine Mühendisliği Bölümü Uygulama Projeleri Sergisi düzenlendi.

Sergide son sınıf öğrencilerinin yaptığı proje çalışmaları poster olarak katılımcılara sunuldu. Sergiye katılan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, öğrencilerin yaptığı proje çalışmalarının bu tür etkinlikler ile sunulmasının hem öğrenciyi motive ettiğini hem de diğer akademisyen ve öğrencilerin ne tür çalışmalar yapıldığını görmesi açısından faydalı olduğunu belirtti. Ayrıca Aydın, bu tür uygulamaların diğer bölümlere örnek olması gerektiğinin altını çizerek fakülte olarak gelecek yıllarda bütün bölümlerin katılımıyla bir proje pazarı etkinliğinin yapılmasını düşündüklerini ifade etti.

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kurt ise bölüm olarak teknolojinin gelişimini ve gidişatını dikkate alarak yüksek kalitede eğitim vermek için çalıştıklarını, ayrıca sanayinin de durumunu dikkate alarak öğrenciler ile güncel konularda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kurt, sergide mekanik tasarımdan enerjiye, havacılıktan imalat sektörüne kadar birçok alanda yapılan çalışmaların sunulduğunu ifade ederek öğrencilerin özgüven kazanmaları ve yaptıkları çalışmayı doğru bir şekilde sunabilmeleri açısından bu poster sunumlarının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Kurt sözlerini şöyle tamamladı: “Öğrencilerimiz, bu çalışmaların önemini iş hayatına atıldıklarında daha iyi fark edecekler. Yaklaşık 360 lisans öğrencisi, 125 lisansüstü öğrencisi bulunan bölümümüzden mezun olacak 30 öğrenci poster sunumu yaptı. Bu ve diğer konularda gelecek yıllarda daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz.”

Paylaş