Üniversitemiz Öğrencileri “Turizme Rehber Oluyoruz” Etkinliğinde Buluştu

01.03.2019
Turizm Fakültesi

Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencileri, Kültür ve Turizm Topluluğu tarafından düzenlenen, Turizme Rehber Oluyoruz programında TUREB (Turist Rehberleri Birliği) Başkanı Ahmet Zeki Apalı, Çok Gezenti Programı Yapımcı ve Sunucusu Burak Akkul ve Konya Büyükşehir Belediyesi Profesyonel Turist Rehberlerinden Yavuz Aylak ile bir araya geldiler.

Programda konuşan Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı ve Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Abdurrahman Dinç programa olan yoğun katılımdan dolayı mutlu olduklarını dile getirirken bölüm bazında yapmış oldukları çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Programda konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Bahadır Akın ise fakültede gerçekleştirilen lisans ve lisansüstü eğitimdeki olanakları anlatarak gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin gençlere yol gösterici olacağını umduğunu kaydetti.

TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı da öğrenciler ile buluşmaktan keyif aldığını dile getirip, gençlerle buluşarak bu alanda yetişen genç nesli bilinçlendirmeyi ve ülkeyi bu anlamda geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Rehber Yavuz Aylak ise meslek etiğinden ve profesyonel turizm rehberlerinin nasıl olması gerektiği konusunda bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. 

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören Çok Gezenti Programı yapımcı ve sunucusu Burak Akkul da insanlara yüz yüze rehberlik yapan turizm rehberleri kadar, gidemeyenler için kendisi gibi kameralar aracılığıyla rehberlik yapmanın zorluklarını dile getirdi. Öğrencilere çektiği gezi programlarının kamera arkalarından kesitler izleten Akkul, deneyimleri ve yaşadıklarını gençlerle paylaştı.  

Soru ve cevap bölümünün ardından program sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

Paylaş