Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinde İdari Görev Değişimi Yapıldı

09.02.2015

Üniversitesimiz Tıp Fakültesi Hastane idaresinde yapılan değişiklik neticesinde Hastane Başhekimliğine Doç. Dr. Ahmet Tekin ve Hastane Başmüdürlüğüne Mustafa Karakışla görevlendirildi.

Başhekimlik görevinden ayrılan Prof. Dr. Hamdi Arbağ Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in danışmanlığına getirildi. Arbağ; ayrıca MTF Eğitim ve Sağlık Hizmeti Sunum Koordinasyon Üst Kurul Üyeliği yapacak. Başmüdürlük görevini sürdüren Mustafa Sabri Ak ise Gençlik ve Spor Bakanlığında üst düzey bir göreve getirildi. 

İdari devir-teslim töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, yapılan değişikliğin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Her bir hocanın kuruma ayrı ayrı katkısının olduğunu söyleyen Şeker, hastaların, hasta yakınlarının, idari ve akademik personelin taleplerini karşılamanın zor olduğunu ifade ederken konuşmasına şöyle devam etti: “Sürekli her talebe cevap vermek kolay değildir. İnsan sağlığı söz konusudur bunlarda aksaklık var mı kontrol etmek çok zordur. 5 yıldır gösterdikleri yoğun gayretten dolayı kendilerine kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.”Prof. Dr. Hamdi Arbağ’a şimdiye kadar sunduğu hizmetten dolayı teşekkür eden Rektörümüz, Arbağ’a yeni görevinde de başarılar diledi.

Prof. Dr. Hamdi Arbağ; Tıp Fakültesi gibi bir kurumun mensubu olmaktan hep gurur duyduğunu ve bu güne kadar kendisine güvenen herkese minnettar olduğunu dile getirirken yeni Başhekim Doç. Dr. Ahmet Tekin’e de başarılar diledi.

Doç. Dr. Ahmet Tekin; asistan olarak başladığı Fakültede idareci olarak devam ettiği için mutlu olduğunu kaydetti. Tekin, Konya’ya daha iyi hizmet verebilmek için çalışacaklarını söylerken, bu görevi kendisine uygun gören idarecilere de tek tek teşekkür etti.

Rektörümüz, Başmüdürlük görevini sürdüren Mustafa Sabri Ak’ı da Gençlik ve Spor Bakanlığındaki görevine atanmasından dolayı tebrik etti. Mustafa Sabri Ak ise Hastane Başmüdürlüğü süresince güzel bir ekip çalışması örneği sunmaya çalıştıklarını söylerken en iyiye ulaşmanın gayretinde olduklarını ifade etti. Hayırlı hizmetler sunmaya devam edeceklerini kaydeden Ak, tüm çalışma arkadaşlarından hak helalliği isteyip teşekkür etti.

Rektörümüz Şeker’in, Prof. Dr. Hamdi Arbağ’a ve Mustafa Sabri Ak’a çiçek ve plaket takdiminden sonra devir-teslim töreni sona erdi.

Özel Suit Odalar Hem Daha Hijyenik Hem de Daha Konforlu

Devir-teslimin ardından Hasta Özel Suit Odalarının açılışına geçildi. Özel Suit Odaları tek tek gezen Rektörümüz Muzaffer Şeker, sağlık hizmetinde otelciliğin ne denli önemli olduğundan bahsetti. Yapılan yeniliklerle özel odaların çağın gereğine uygun hale getirildiğini kaydeden Şeker, daha konforlu ve hijyenik bir ortam oluşturulduğundan duyduğu sevinci paylaştı. Yeni ortamın kısa sürede yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Şeker, insanlara daha iyi şartlarda hizmet sunmanın heyecanı içinde olduklarını dile getirirken emeği geçen herkese de ayrı ayrı teşekkür etti. Prof. Dr. Hamdi Arbağ ise sadece fiziki anlamda değil hemşirelik anlamında da örnek bir hizmet sunulacağını, kalitenin gerektirdiği şekilde hareket edileceğini söylerken ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Açılışın ardından toplu fotoğraf çekimiyle açılış töreni son buldu.

Prof. Dr. Hamdi Arbağ Kimdir?

2010 yılından beri NEÜ Tıp Fakültesi Başhekimliğini yürüten aynı zamanda da KBB Baş ve Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olan Arbağ; 1967 yılında Konya’da doğdu. 1992 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1992-1993 yıllarında Hatay’da pratisyen hekimlik yaptı. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde KBB ve Baş-Boyun Cerrahisi Ana Bilim Dalında ihtisasını tamamlayarak KBB uzmanı oldu. 1998-1999 yıllarında Konya Numune Hastanesinde KBB uzmanı olarak görev yaptı. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesine Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladı. 10 Mart 2006 tarihinde Doçentlik unvanını aldı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde Yönetim Kurulunda doçent temsilcisi, koordinatör yardımcılığı, başhekim yardımcılığı görevlerinde bulundu. 10 Mayıs 2011 tarihinde Profesörlük kadrosuna atanan Arbağ; evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Doç. Dr. Ahmet Tekin Kimdir?

Ocak 2012 yılından bu yana NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim yardımcısı olan Tekin; 1972’de Karaman’da doğdu. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.  1996-1998 yılları arasında Karaman Adliye-Cezaevi kurum hekimi olarak çalıştı. 2004 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Uzmanlık eğitimini tamamladı. 2006 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak atandıktan sonra bir yıl süre ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma merkezinde solid organ nakli (Karaciğer, Böbrek ve Pankreas) konusunda eğitim aldı. Nisan 2010 yılında Doçent unvanı alan Tekin evli ve üç çocuk babasıdır.

Mustafa Sabri Ak Kimdir?

2012 yılından bu yana NEÜ Tıp Fakültesi Hastane Başmüdürlüğünü yürüten Mustafa Sabri Ak; 1964 yılında Konya’da doğdu. 1987-1998 yıllarında öğretmenlik yaptı. Bu arada akademik çalışmalarını yürüttü. 1998-2009 yıllarında ticaretle uğraştı. 2005-2009 yıllarında iki dönem Konya İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptı. Çeşitli amatör ve profesyonel spor kulüplerinde yöneticilik yaptı. Halen Türkiye Judo Federasyonu yönetim kurulu üyesi görevinde bulunan Ak; evli ve iki çocuk babasıdır.

Mustafa Karakışla Kimdir?

2013 yılından bu yana NEÜ Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı’na ilaveten Tıp Fakültesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü görevini de yürüten Karakışla; 1977 yılında Karapınar’da doğdu. 2000-2009 yıllarında Giresun ve Karaman Defterdarlıklarında görev yaptı. 2009 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Satınalma Şube Müdürlüğüne başlayan Karakışla; 2011- 2013 yılları arasında Aksaray Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ve Strateji Geliştirme Dire Başkanlığı görevlerinde bulundu. Sağlık Kurumları Yönetimi ve Ekonomisi alanında yüksek lisans yapan Mustafa Karakışla evli bir çocuk babasıdır.

Paylaş