Üniversitemiz, TYB Konya Şubesi ve İl Milli Eğitim’den “2021 İstiklal Marşı Yılı” Protokolü

10.01.2021
Rektörlük
 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 2021 yılının ‘İstiklal Marşı Yılı’ olarak kabul edilmesiyle ilgili olarak, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Derneği Konya Şubesi arasında eğitim, bilim, sanat ve kültürel alanları kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, “Üniversite olarak Türkiye Yazarlar Birliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte 2021 yılında İstiklal Marşı konusunda olabildiğince farkındalık yaratacak, anlamaya çalışacak, İstiklal Marşı’nın ruhunu gelecek nesillere aktarmak üzere bir dizi faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Üniversitemiz konuyla ilgili olarak Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’na dair yıl boyunca bilimsel faaliyetler yapacak. Fakültelerimiz, konuyla ilgili kendi alanlarında yapabilecekleri programları gerçekleştirecek. Üniversite olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği ile böyle bir işbirliğinde beraber olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, “Protokol kapsamında, Mehmet Akif ve İstiklal Marşı’nı daha iyi anlama noktasında öğretmen ve öğrencilerimize yönelik faaliyetler gerçekleştireceğiz. Konuyla ilgili şiir, resim yarışmaları gibi etkinlikleri gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. İşbirliği yaptığımız paydaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, “İstiklal Marşı, bizim mutabakat metnimizdir. 2021’in İstiklal Marşı yılı olması tarihi bir fırsattır. Bu fırsatı paydaşlarımızla ve ülke olarak farkındalık oluşturma anlamında iyi değerlendirmeliyiz. Bu vesileyle bizler, Mehmet Akif’i gençlere anlatmak için gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Paylaş