Üniversitemizde COST Proje Süreçlerini İçeren Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

18.01.2019
Mühendislik Fakültesi

TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlamak ve Avrupa bilim insanlarının ortak çalışmalarını desteklemek amacıyla organize edilen, Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği (European Cooperation in Science and Technology - COST) proje süreçlerini içeren bilgilendirme toplantısı Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

COST Organizasyonu tanıtımı ve COST proje süreçlerini içeren bilgilendirme toplantısı COST Bilimsel Komite Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz tarafından yapıldı. Horizon 2020 Çerçeve Programı kapsamındaki COST Organizasyonunun yapısı ve çalışma prensiplerinden bahseden Ersöz, Avrupa düzeyinde oluşturulmuş proje ağlarına (aksiyonlara) araştırmacıların nasıl katılabileceklerine ilişkin bilgiler de verdi. Ülkemizin bu organizasyona sağladığı ödeneklerin geri kazanılmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Ersöz, bu geri kazanım oranının arttırılması gerektiğine vurgu yaptı. COST çağrısı kapsamındaki projelere katılmanın uluslararası paydaşlarla iletişimi arttırdığının altını çizen Ersöz, bu toplantıların yeni projelerin oluşturulmasında önemli bir adım olduğunu belirtti.

Üniversitemiz araştırmacılarının COST proje ağlarına katılımını arttırmak için bilgilendirme toplantılarının farklı fakültelerde de devam edeceğini belirten Prof. Dr. Mustafa Ersöz, üniversitemiz, araştırmacılarına gerekli bilgi ve desteği her zaman sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Paylaş