ÜNİVERSİTEMİZDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

27.11.2012

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans salonunda gerçekleştirilen Öğretmenler Günü kutlamasına Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Dekan yardımcıları, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Murat Sünbül yaptığı konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin ilerlemesi ve eğitimin güçlenmesi adına, fakülte olarak yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

Öğretmenlik Peygamber Mesleğidir

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve aslında herkesin bir öğretmen olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “ Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Her peygamber ümmetine bir öğretici olarak gelmiştir. Bir peygamber mesleği olan öğretmenlik bu bakımdan kutsiyet arz etmektedir. Öğretmenliğin bu denli ulvi bir meslek olduğu Hz. Ali'nin'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözünden de anlaşılmaktadır” dedi.

Türkiye’nin eğitime harcadığı payın, giderek arttığını kaydeden Rektör Şeker, ardından şu şekilde devam etti:“Bir ülke eğitim ve öğretim alanında ne kadar başarılı olursa, o kadar çok gelişip kalkınmış ileri milletler seviyesine yükselebilir. Son dönemlerde hükümetimiz eğitime de büyük önem veriyor. Bütçeden eğitime ayrılan pay her dönem giderek artıyor ve öğretmenlik mesleği her geçen gün daha itibarlı hale geliyor. Bu durum bizi sevindiriyor.Ben, üniversitemizde öğrenim gören öğretmen adaylarımıza, mesleki başarılar diliyorum. Bu vesileyle sizlerin ve tüm öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyorum."


Eğitim Fakültesi öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz' ın “Öğretmenlik Mesleğinin Önemi ” konulu bir sunum gerçekleştirdiği programda, bir yıl içerisinde üniversiteden ayrılan ve emekli olan hocalara plaket ve teşekkür belgeleri verildi.  Ayrıca son bir yıl içerisinde üniversitemizin faaliyetlerinde aktif görev alan hocalara da plaket takdimi yapıldı. A.K. Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalının hazırlamış olduğu Türk Sanat Müziği konseri ile devam eden program, resim bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Türkan Erdem ve öğrencilerinin karma resim sergisinin açılışıyla sona erdi.

 

Paylaş