Üniversitemizde Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı Başvuruları Başladı

27.03.2019

Üniversitemizde yabancı öğrencilere Türkiye’de eğitim imkânı sunduğu “Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS)” başvuruları başladı.

Bilginin üretiminde insana ve çevreye faydayı esas alarak bilimsel etik ve evrensel değerleri yerel çerçevede ele alan, disiplinler arası çalışmaları ön plana çıkaran, uluslararası kurum ve kuruluşlarla ilişkileri yapılandıran, eleştirel düşünme yeteneği kazanmış, üretken ve yenilikçi bireyler yetiştirme vizyonu ile eğitim öğretim hayatına devam eden Üniversitemiz, dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye’de üniversite okumak isteyen öğrencilere kapılarını açıyor.

Türkiye’de lisans eğitimi almak isteyen uluslararası öğrenciler 20 Mart – 17 Nisan 2019 tarihleri arasında https://yos.erbakan.edu.tr web adresinden başvuru yapabilecek, gönül coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın tüm ülkelerinden başvurular kabul edilecektir. Gerekli şartları taşıyan öğrenciler 21 Nisan 2019 tarihinde Cidde, Riyad, Medine, Bişkek, ve Bakü’de; 28 Nisan 2019 tahinde ise Viyana’da bulunan sınav merkezlerinde sınavlara girebilecek, sınavda başarılı olan 414 öğrencinin lisans eğitimine kabul edilmesi planlanmaktadır

Öğrenim Ücretlerinde Yüzde 50 İndirim

Ülkelerin zenginleşmesi, milletlerin refahının artması için bilgiyi insanların yararına kullanan Üniversitemiz, milletlerin sahip olduğu kıymetlerin zekatını vermesi gerektiği düşüncesi ile 2019 – 2020 eğitim öğretim döneminde uluslararası öğrenci kontenjanını yüzde 100 oranında artırırken, öğrencilerden alınan öğrenim ücretlerini yüzde 50 onanında düşürdü.

Halen Üniversitemiz bünyesinde 96 ülkeden 1291 öğrenci eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.