Üniversitemizden 5 Akademisyen En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

04.12.2020
Rektörlük

Üniversitemizden beş akademisyen, ABD’nin Stanford Üniversitesince hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı.

Stanford Üniversitesinden Prof. Dr. John P. A. Loannidis ve ekibi tarafından hazırlanan, farklı alt disiplinlerde dünyadaki 7 milyon akademisyen arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren 160 bin kişiden oluşan liste Plos Biology Dergisi'nde yayımlandı.

Standart atıf göstergeleri temelinde oluşturulan listede, Üniversitemizden Prof. Dr. Adnan Özdemir, Prof. Dr. Ali Tor, Prof. Dr. Faruk Uğuz, Prof. Dr. Kültigin Türkmen ve Doç. Dr. Erhan Zor yer aldı.

Listede standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı. Çalışma, bu göstergeleri kullanılarak bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırdı.
 
Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde yer alan ve ülkemizi gururlandıran akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Paylaş