Üniversitemizin Akademik Destek Verdiği “Konya Şehir Modeli” Külliyatı Yayımlandı

14.08.2024

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Üniversitemiz ve Sosyal İnovasyon Ajansının desteğiyle yerel yönetim hizmetleri literatürüne önemli bir katkı sunularak, Geleneğin Yenilikle Sentezi: "Konya Şehir Modeli" adlı külliyat okurlarla buluşturuldu.

“Konya Şehir Modeli” külliyatının hazırlanmasında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul ve Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci baş editör olarak katkı sundu. Üniversitemiz ayrıca, şehir yönetimindeki yenilikçi yaklaşımları ve başarılı uygulamaları içeren bir kaynak olarak literatüre kazandırılan külliyata, 6 cilt editörü ve birçok akademisyeniyle katkı sağladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya'nın yerel yönetim hizmetleri ve şehircilik anlayışını derinlemesine inceleyerek, şehir yönetimi literatürüne değerli bir katkı sunan bu eser; 2 baş editör, 6 cilt editörü ve 74 akademisyenin katkısıyla hazırlandı. 6 cilt ve 66 bölümden oluşan külliyat, Konya'nın şehir yönetimi ve belediyecilik hizmetleri üzerine derinlemesine bir analiz sunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışması, akademisyenlerin uzman görüşleriyle zenginleşerek, okurlara kapsamlı ve detaylı bir bilgi kaynağı olarak da hizmet veriyor. Birbirinden değerli editörlerimiz, akademisyenlerimiz ve hocalarımız büyük emekler harcayarak bu eseri okurlarla buluşturdu. Bir anlamda ‘Konya Şehir Modeli’ külliyatıyla tarihe not düşmüş oluyoruz. Ben eserin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yerel yönetim hizmetleri literatürüne önemli bir katkı sağlayacak 6 ciltlik “Konya Şehir Modeli” külliyatı şu başlıklar altında oluşturuldu:

Huzur: Güvenli ve Huzurlu Şehir
Konya, huzurlu ve güvenli bir şehir olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Külliyatın bu bölümü, şehrin sakin ve güvenli yaşam ortamını nasıl koruduğunu ve geliştirdiğini ele alıyor.

Hizmet: Halka Yönelik Hizmetler
Bu bölümde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin halka yönelik sunduğu hizmetler, detaylı bir şekilde inceleniyor. Eğitimden sağlığa, altyapıdan sosyal hizmetlere kadar geniş bir yelpazede sunulan hizmetlerin, şehir sakinlerinin yaşam kalitesini nasıl artırdığına dair analizler sunuluyor.

Samimiyet: Konya Halkının Misafirperverliği
Konya halkının samimi ve misafirperver yapısı, külliyatta özel bir yer buluyor. Konya'nın, yerli ve yabancı misafirlerine karşı gösterdiği sıcak ve samimi yaklaşımın, şehrin sosyal dokusuna katkıları değerlendiriliyor.

Dayanışma: Yardımseverlik ve Dayanışma Ruhu
Konya'daki yardımseverlik ve dayanışma ruhu, külliyatın önemli konularından biri olarak ele alınıyor. Toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın, şehrin sosyal yapısındaki önemi vurgulanıyor.

Muhafaza: Tarihi ve Kültürel Değerlerin Korunması
Konya'nın tarihi ve kültürel değerlerinin korunması, külliyatın dikkat çeken bölümlerinden biri. Şehrin tarihi mirasının gelecek nesillere aktarılmasının önemi ve bu konuda yapılan çalışmalar, detaylı bir şekilde inceleniyor.

Yenilik: Modernleşme ve Değişime Açıklık
Konya'nın modernleşme ve değişime açık yapısı da külliyatta kapsamlı bir şekilde değerlendiriliyor. Şehrin yenilikçi projeleri ve modernleşme sürecinde attığı adımlar, akademisyenler tarafından analiz ediliyor.

Raflarda yerini alan Geleneğin Yenilikle Sentezi: “Konya Şehir Modeli” külliyatına okurlar, modelkonya.konya.bel.tr internet adresi üzerinden dijital olarak da erişim sağlayabiliyor.