Üniversitemizin Paydaşı Olduğu CAKA Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunda Gala Konseri Verdi

03.12.2014

Dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın’ın Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları Projesi (CAKA) kapsamında, Türkiye’nin  9. şubesindeki keman öğrencilerinin de yer aldığı öğrenci grubu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda Gala Konseri verdi.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONSEM) bünyesinde Türkiye’de 9. Şube olarak açılan Konya-CAKA’dan 4 öğrencimiz de sahneye çıktı. Konsere; Okan Ertürk (Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi ABD Lisans 3. Sınıf Öğrencisi) Alperen Sina Şenol (14 yaşında),  Ayşe Kaya (11 yaşında), Eylül Şimşek (12 yaşında) isimli öğrencilerimiz katıldı.  

Konserde Türk ve Batı müziğinden solo örnekler seslendiren öğrenciler, konserin sonunda öğretmenleri ile birlikte  Ankara’nın Taşına Bak, Mozart Türk Marşı ve ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’in 120. doğum yıldönümü münasebeti ile Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü seslendirdiler. Müzik camiasından önemli isimlerin de olduğu konser büyük bir ilgi ve beğeni ile izlendi.

CAKA’nın Konya Koordinatörü olan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Kurtaslan: “Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde, yaklaşık 2 ay önce CAKA faaliyetlerini başlattık. Bu faaliyetlerde aileler ve çocukları için ritim eğitimi, çalgı eğitimi, çocuklara yönelik koro eğitimi, Türk Sanat Müziği eğitimi veriyoruz. Yeni olarak Türk Halk Müziği ve Tasavvuf Müziği koroları oluşturduk. Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik müzik eğitim kursları düzenliyoruz. Bu projenin üniversitemizde uygulanmasına izin veren, çok değerli sanatçımız ve aynı zamanda da akademisyen Cihat Aşkın’a çok teşekkür ediyorum. 1 Ocak’tan itibaren kendisi de Konya’ya gelerek bizim çocuklarımızı dinleyecek, onlarla birlikte sahneye çıkacak. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e bizi motive eden destek ve teşviklerinden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CAKA’nın kurucusu Cihat Aşkın da: “Proje, Beşiktaş, Küçükçekmece, Bursa, Afyon, İzmir, Mersin, Kayseri ve Ankara’da yürütülüyor. Son olarak bu projeye Konya da katıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesinde Zafer Kurtaslan’ın girişimiyle başlattığımız Konya’daki proje de bizim için çok önemli. Bu akşam çocuklarımız, tüm yurttan değişik çiçekleri getirerek burada harmanlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Paylaş