“ÜRETENE SAĞLIK” PROJESİ TANITILDI

05.12.2012

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Konya Şeker işbirliğiyle gerçekleştirilen “Üretene Sağlık” projesi  tanıtım toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker başta olmak üzere, Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı  Recep Konuk, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Konya Şeker ve Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerinin katılımlarıyla Konya Şeker yönetim binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, projenin önemine değinerek bu proje kapsamında gerçekleştirilecek taramaların özellikle sağlık kültürünün yaygın olmadığı kırsal kesim için önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Konuşmasında kırsal bölgelerde çocukların çok ciddi bir hastalık söz konusu olmadığı sürece hastaneye götürülmediği bir anlayışın hakim olduğunu vurgulayan Rektör Şeker; gerçekleştirilen projenin bu anlayışın kırılması noktasında önemli bir adım olacağını belirtti. Her bir bireyin kendileri için son derece önemli olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bu proje kapsamında gerçekleştirilen taramaları bu bilinçle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gerçekleştirilen proje çerçevesinde Konya Şeker yetkilileri ve Üniversitemiz Tıp Fakültesinden 12 öğretim üyesi, 6 asistan ve fakültenin son sınıf öğrencilerinden oluşan bir ekiple Konya ve civarındaki köy okullarında eğitim alan çocuklar sağlık taramasından geçirildi. Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün de destek verdiği proje kapsamında yapılan sağlık taramalarında 100 çocukta göz sağlığı konusunda, 400 çocukta ise genel sağlık konusunda problemler olduğu ortaya çıktı. Üretene Sağlık Projesi’nin bir aylık pilot uygulamasında, Konya’nın 8 ilçesinde 31 köy okulunda eğitim alan 2 bin 952 çocuğu sağlık taramasından geçiren Konya Şeker ve Üniversitemiz, projeye bir yıl daha devam edecek. Sağlık taramasından geçirilen ve hastalık tanısı konulan çocukların tedavi süreçleri ise yine üniversitemiz tarafından takip edilecek.

Paylaş