Yarının Liderleri Aklı Daha Etkin Kullanabilme Üzerine Ders Aldı

30.01.2013

Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve T.C Yükseköğretim Kurulu desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye Öğrenci Konseyi Koordinatörü Nurefşan Zeynep Ekim’in yürütücülüğünü yaptığı “Yarının Liderleri Projesi” ne seçilen öğrenciler, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Klinik Araştırmalar Etik Kurul Başkanı Prof. Dr. Saim Açıkgözoğlu’ndan “Aklı Daha Etkin Kullanabilme” üzerine ders aldı.

Rektörlük binamızda gerçekleştirilen derste “Akçap Düşünme” adlı kitabının üzerinde değerlendirmeler de bulunan Prof. Dr. Saim Açıkgözoğlu lider insan hakkında şunları dile getirdi: “Karşı taraf ne demek istediğinizi anlamalı. Topluma vereceğiniz hizmet ile karnınızı doyuracağınız hizmeti ayırabilmelisiniz. Derdiniz meselelere nasıl baktığınızı anlatabilmek olmalı. Kendinizi yönetebilmeli, çevreyle iyi etkileşim içinde bulunmalı ve dünyanın sorunlarının farkında olmalısınız. Kişi kendisinin lideri olmalıdır. Kendinize ufuk açmalı ve kültürel birikiminiz olmalıdır.”

Dersin ardından Prof. Dr. Saim Açıkgözoğlu öğrencilere hediye ettiği “Akçap Düşünme” adlı kitabını imzaladı.