Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M.Emin Aydın; Tıp Fakültesine Prof. Dr. Celalettin Vatansev; Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Bülent Dilmaç; Diş Hekimliği Fakültesine Prof. Dr. Yağmur Şener; Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Bilal Kuşpınar; Turizm Fakültesine Prof. Dr. Hilmi Bahadır Akın; Güzel Sanatlar Fakültesine Prof. Dr. Ahmet Çaycı; Fen Fakültesine Prof. Dr. Mehmet Karataş; Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Hüseyin Arıkan; Sağlık Bilimleri Fakültesine Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal; Uygulamalı Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Ahmet Diken; Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesine Prof. Dr. Ramazan Altıntaş Dekan olarak atandı. Yeni açılan Siyasal Bilgiler Fakültesine ise Dekan olarak Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu atandı.
Görev süresi sona eren Dekanlarımıza üniversitemize yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür eder, yeni Dekanlarımıza ise görevlerinde başarılar dileriz.
Yeni Dekanlarımızın Özgeçmişleri
Prof. Dr. M. Emin Aydın
1963 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. 1985 Yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl mezun olduğu bölümde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı ve 1987 yılında Yüksek lisansını tamamlayarak “İnşaat Yüksek Mühendisi” unvanını aldı. 1989 Yılında Yüksek Öğretim Kurulu tarafından İngiltere’de Doktora yapmak üzere görevlendirildi. 1993 yılında İngiltere Loughborough Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünde Doktorasını tamamlayarak Selçuk Üniversitesindeki görevine geri döndü. Aynı yıl tamamladığı askerlik görevini takiben Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü, Çevre Teknolojisi Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı. Aynı bölümde 1997’de “Üniversite Doçenti” oldu, 2003 yılında Profesörlüğe atandı. Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Fakülte kurulu ve Fakülte yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Alanına ilişkin olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel çalışması bulunan Prof. Dr. Aydın, 13 Ocak 2011 tarihinde Üniversitemiz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı, 2 Şubat 2011 tarihinde de Üniversitemiz Rektör Yardımcısı olarak atanmıştır.
Prof. Dr. Önder Kutlu
1967 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladı. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. YÖK bursuyla gönderildiği İngiltere – Exeter Üniversitesinde 1996 yılında Yüksek Lisans, 2001 yılında da Doktora öğrenimlerini tamamladı.
2000 yılında Devon Bölge Meclisi’nde ‘Anadili İngilizce Olmayanlar için Öğretmen’ (EAL Teacher) kadrosunda çalıştı. 2000 – 2001 yılları arasında Exeter Üniversitesi, Siyaset Bilimi Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1994 yılından 1998 yılına kadar Exeter Müslüman Öğrenci Birliği (MSA) yönetiminde bulundu.
2001 yılında, mecburi hizmet kapsamında, Niğde Üniversitesi’nde göreve başladı. Aynı Üniversitede 2002 yılında Yardımcı Doçentlik kadrosuna atandı. 2003 yılında Selçuk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne geçiş yaptı. 2005 yılında Doçentlik, 2011 yılında ise Profesörlük kadrosuna atandı. 2012 yılı başından 2015 yılına kadar Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.
Selçuk Üniversitesi’nde Stratejik planlama, Akreditasyon, ADEK, İç Denetim Koordinasyon gibi çok sayıda kurul ve komisyonda görev yaptı. Erasmus Programının kurulmasında görev aldı; Kurum Koordinatörü olarak görev yaptı. Rektör danışmanlığı, Dış ilişkiler Koordinatörlüğü gibi görevler yürüttü.
2008 – 2009 yılları arasında Bologna Ulusal Takım Üyeliği görevi icra etti. Yükseköğretimde kalite ve akreditasyon konularında çalışmalar yaptı. YÖK bünyesinde, Ulusal Yeterlikler Çerçevesi ve Program Yeterlikleri alanlarında katkı sağladı.
Üniversite dışında da aktif sorumluluklar üstlendi. Konya İl Özel İdaresi, Konya Sanayi Odası, Merkez Meram Ziraat Odası, Selçuklu Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nde danışmanlık görevleri yürüttü. İl İstihdam Kurulu Başkanlığı ve Sosyal Diyalog Komisyonu üyelikleri yaptı; Konya Sivil Toplum Kuruluşları Akademik Danışma Kurulu üyeliği ve danışmanlık görevlerini halen yürütmektedir.
AB, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, TOBB, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına raporlar hazırladı; projeler yürüttü. Akademik ilgi alanları kamu politikaları, reform, karşılaştırmalı yönetim sistemleri, yerel yönetimler ve merkezi idaredir.
İngilizce yanında orta seviyede Almanca ve Arapça da bilmektedir.
Evli ve dört çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Celalettin Vatansev
17.01.1965 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilde bitirdikten sonra 1983 yılında girdiği Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1989 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası mecburi hizmetini Afyon-Emirdağ ilçesi Bağlıca sağlık ocağında yaptıktan sonra TUS sınavını kazanarak genel cerrahi ihtisasına mezun olduğu fakültede 1990 yılında başladı. Genel cerrahi ihtisasını 1995 yılında bitirdi. Konya-Kulu Devlet Hastanesinde uzman ve kısa bir dönem başhekim olarak çalıştı. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilimdalına 1996 yılında öğretim üyesi olarak atanarak akademik hayata başladı.
Öğrenci ve asistana tıp eğitimi, sağlık hizmeti yanında bilimsel çalışmalar yaparak 2004 yılında doçentlik ünvanı kazandı. 2006-2007 yılları arasında ABD-Ohio-Cleveland şehrindeki Cleveland Clinic Foundation sağlık kampüsünde kolorektal cerrahi alanında çalışmalar yaptı. Yurt dışında edindiği tecrübeyle Konya’da kolon kanserinde ilk laparoskopik kolektomiyi (kapalı kalın barsak ameliyatı) başarılı bir şekilde gerçekleştirerek yurt dışı çalışmalarının sonucunu ülkesinde bilimsel çalışmalarına yansıtmış oldu. 2008-2010 yılları arasında Tıp Fakültesi hastanesinde başhekim yardımcılığı yaptı. 2010 yılında profesör oldu. 2012-2015 yılları arasında Konya’da özel bir hastanede genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı. 90’dan fazla ulusal ve uluslararası özgün makale yanında bilimsel kongrelerde sunulmuş 100’den fazla bildirisi, kitap bölümü yazarlığı gibi birçok akademik çalışması mevcuttur. Türk Cerrahi Derneği ve Türk Kolon Rektum Cerrahisi Derneği gibi mesleki alandaki derneklerin üyesidir. Genel Cerrahi alanında Kolorektal Cerrahi ve Laparoskopik Cerrahi ilgi alanıdır. İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Bülent Dilmaç
20.05.1973 Şenkaya doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Konya Ereğli’de tamamlamıştır. 1992 -1996 yılları arasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde lisans eğitimini, 1996 -1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimine başlamıştır. Doktora eğitimini 2007 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamlamıştır. 1997-2003 yılları arasında da Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesine araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. 2003 yılında, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak göreve başlamıştır. 2012 yılında Üniversiteler Arası Kurul tarafından yapılan sınav sonucunda eğitim psikolojisi alanında doçent unvanını almıştır. 2017 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında Profesör olarak atanmıştır.
Prof. Dr. Yağmur Şener
1970 tarihinde Ankara’ da doğdu. Lise öğrenimini Bornova Anadolu Lisesinde tamamladı. 1988 yılında girdiği Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini 1993 yılında tamamlayıp 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’ na araştırma görevlisi olarak atanarak doktora eğitimine başladı. 1998 yılında doktora eğitimini tamamlayarak Bilim Doktoru ünvanı kazandı. 1999 yılında aynı bölümde yardımcı doçent olarak göreve başlayıp, 2007 yılında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’na Doçent kadrosu ile atandı. 2013 yılında Profesör ünvanı aldı ve yine aynı yıl Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kurucu Dekanı olarak atandı.
1999 yılında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, 2003-2006 Selçuk Üniversitesi Pedodonti A.D. Başkanlığı, 2004-2007 Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu, 2004-2008 Konya Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu, 2008-2010 Selçuk Üniversitesi Pedodonti A.D. Başkanlığı, 2008-2011 Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Fakülte Kurulu, 2010-2013 Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölüm Başkanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Başkanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Fakülte Kurulu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Yönetim Kurulu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Senato ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Döner Sermaye Yürütme Kurulu üyeliği görevlerine aktif olarak devam etmektedir.
Yurt içi ve yurt dışı bir çok bilimsel dergide yayınlanmış yayınları ve kongrelerde sunulmuş bildirileri bulunmaktadır.
Evli ve üç çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Bilal Kuşpınar
Lisansını Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladıktan sonra, Yüksek Lisansını ODTÜ Felsefeden aldı. Birinci Doktorasını Selçuk Üniversitesinden İslam Felsefesi üzerine, ikinci Doktorasını da Kanada, Montreal’de McGill Üniversitesinden Felsefe ve Mistisizm üzerine yaptı. Araştırmalarında ortaçağ felsefe tarihi ve İslam Kültür ve Medeniyetinde, felsefî ve mistik ekoller ve gelenekler üzerine araştırmalara yoğunlaştı. Yirmi beş yıla yakın bir süre, yurtdışında değişik üniversitelerde öğretim üyesi olarak çalıştı. Bunların arasında uzun yıllar çalıştığı McGill ve Concordia üniversitelerinin yanında, Malezya Kuala Lumpur Uluslararası İslam Düşüncesi ve Medeniyeti Enstitüsü ve Bahren Ahlia Üniversitesi yer almaktadır. Alanında bir çok uluslararası dergilerde yayınlanan bilimsel makalelerle birlikte, Türkçe ve İngilizce basılan kitapları bulunmaktadır. Kitaplarında bazıları, İbn-i Sina’da Bilgi Teorisi; İsmail Anqarawi’s Illuminaticve Philosophy; The Lamp of Mysteries.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Halen Uluslararası Rumi Medeniyetler Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Hilmi Bahadır Akın
1971 yılında Karaman’da doğdu. İlk öğrenimini Karaman’da , ortaöğrenimini Konya’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden 1993 yılında mezun oldu. Aynı ünversitede 1995 yılında Organizasyon ve İşletme Politikası alanında yüksek lisansını, 1998 yılında Selçuk Üniversitesinde İşletme doktorasını tamamladı. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Karaman İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1999-2001 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2003 yılında doçent ünvanı aldı, 2009 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde profesör kadrosuna atandı. Bu üniversitede dekan yardımcılığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Bölüm Başkanlığı, Üniversite Yönetim Kurulu ve Senato üyeliği görevlerinde bulundu. 2011-2012 yılları arasında Aksaray Üniversitesi Rektör yardımcılığı, 2012-2016 yılları arasında Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. 2017 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümüne profesör olarak atanan Prof. Dr. H. Bahadır Akın'ın Girişimcilik ve İşletme Yöneticiliği alanında çeşitli akademik yayınları mevcuttur.
Prof. Dr. Ahmet Çaycı
1968 yılında Derbent-Konya'da doğdu. İlk ve Ortaokulu Derbent'te, liseyi ise Tekirdağ'da okudu. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. S.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde ise doktorasını bitirdi. Halen NEÜ Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta, Sanat Tarihi ve Türk İslam Sanatlarındaki sembollerle ilgili araştırmalarını sürdürmektedir. Eşrefoğlu Beyliği Dönemi Mimari Eserleri, Anadolu Selçuklu Sanatında Gezegen Burç Tasvirleri, Selçuklularda Egemenlik Sembolleri, Ürdün’de Osmanlı Mimarisi, Oryantalizm Oksidentalizm ve Sanat, İslam Mimarisinde Anlam ve Sembol gibi kitapları bulunmaktadır. İngilizce ve Arapça bilmekte olup, evli ve dört çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Mehmet Karataş
1964 tarihinde Konya’nın Ilgın ilçesi haremi köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da, lisans eğitimini 1982-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. 1986-1990 yıllarında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını yaptı. 1987-1990 yıllarında Ankara Üniversitesi’nde uzman olarak çalıştı. 1990-1995 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı. 1999 yılında doçent ve 2008 yılında profesör oldu. Ankara, Cumhuriyet, Gaziosmanpaşa, Süleyman Demirel ve Karamanoğlu Mehmet bey üniversitelerinde görev yaptı. Farklı üniversitelerde bölüm başkan yardımcılığı, bölüm başkanlığı, yönetim kurulu üyelikleri, yüksek okul müdürlükleri, dekanlık ve rektör yardımcılığı görevlerini yürüttü. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) üyeliğinde bulundu. Ayrıca, sosyal olarak da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldı. Farklı kurumlarda konferanslar verdi. Gazeteciler Cemiyeti ve bir sivil toplum kuruluşunda Denetleme Kurulu Başkanlıklarını görevlerini yürüttü. 2015 yılında, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümüne öğretim üyesi olarak atandı. Yayınlanmış 45 eseri ve 5 kitabı bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Hüseyin Arıkan
1967 yılında Seydişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Seydişehir’de tamamladı. 1989 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Selçuk Üniversitesinde 1993 yılında Yüksek Lisans ve 2002 yılında da Doktora öğrenimlerini tamamladı.
1989-1990 yılında Etibank Ergani Bakır İşletmesi, 1990-1996 yıllarında Etibank Seydişehir Alüminyum İşletmesinde çalıştı. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksekokulunda Öğretim Görevlisi olarak başladı. 2007 yılında Yardımcı Doçentlik kadrosuna, 2011 yılında Doçentlik, 2016 yılında ise Profesörlük kadrosuna atandı.
1996-2003 yıllarında Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksekokulunda Müdür Yardımcılığı görevini yapmıştır. 2002-2003 yılında Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksekokulunda Bölüm Başkanlığı görevini yapmıştır. 2007-2013 yıllarında Selçuk Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksekokulunda Bölüm Başkanlığı görevini yapmıştır. 2011-2013 yıllarında Selçuk Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanlığı, 2013-2016 yılları arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanlığı yaptı. 2013-2014 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde Dekan Yardımcılığı görevini yaptı. 2013 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne atandı, 2016 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde Dekanı olarak atandı ve halen bu görevleri yürütmektedir.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal
1970 yılında Konya’da doğdu. 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Mezuniyetini takiben Isparta İli Yalvaç İlçesi Sücüllü Süleyman Arıbaş Sağlık Ocağı’nda Pratisyen Hekim olarak görev yaptı (1993-1996). 1999 yılında S.Ü. Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamladı, aynı bölümde sırasıyla Öğretim Görevlisi (1999-2002), Yardımcı Doçent (2002-2006) ve Doçent (2006-2009) olarak yetişkin ve fetüs insan anatomisi üzerine çalıştı. S.Ü. Selçuklu Tıp Fakültesi’nin kendi binasında eğitim-öğretime başlama ve akademik yapılanma sürecinde görevlendirildiği Anatomi Anabilim Dalı’nda Doçent (2009-2011) ve Profesör (2009-2016) kadrolarında görev yaptı. 2016 yılı Aralık ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi AD’a öğretim üyesi olarak atandı, halen bu görevini yürütmektedir. Bir tıpta uzmanlık, bir doktora, üç yüksek lisans tezini yönetti, halen bir doktora ve iki yüksek lisans danışmanlığını sürdürmekte.
Anatomi AD öğretim üyeliği yanı sıra genel tıp eğitimi ile ilgili görevler yerine getirdi. Dönem II Koordinatör Yardımcılığı (2002-2006), Dönem II Koordinatörlüğü (2006-2009), Başkoordinatör Yardımcılığı (2009-2012), Başkoordinatörlük (2012-2016), Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkan Vekilliği ve Başkanlığı (2009-2010) görevlerini yürüttü ve S.Ü. Tıp Fakültesi Ulusal Akreditasyon sürecinde program oluşturma, değerlendirme ve stratejik planlama üzerine çalışan gruba başkanlık yaptı. Tıp fakültelerinin Çekirdek Eğitim Müfredatı (UÇEP) yenileme çalışmalarında katkılar sağladı. Yatay geçiş komisyonları, 14 Mart Tıp Bayramı hazırlık komisyonları ve Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni hazırlık komisyonlarında defalarca görev aldı. Ayrıca S.Ü. Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkez Müdür Yardımcılığı (2008-2010), Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği (2010-2013), Sağlık Hizmetleri MYO Yönetim Kurulu Üyeliği (2010-2016), S.Ü. Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği (2012-2015) ve Girişimsel Olmayan Etik Kurul Üyeliği (2011-2016) yaptı.
Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği yönetiminde iki dönem görev aldı ve kongre düzenleme, kadavra temin çalışmaları, Türkiye’deki Anatomi eğitiminin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların içinde bulundu.
İnsan anatomi çalışmaları yanı sıra deneysel çalışma sonuçlarını içeren çoğu SCI ve SCI-Expanded kapsamında taranan dergilerde yayımlanmış 55 adet makalesi, katıldığı uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulmuş 99 adet bildirisi, 6 adet bilimsel araştırma projesi, makalelerine ait çok sayıda indekste taranan atıf mevcuttur.
Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal evli ve iki erkek çocuk annesidir.
Prof. Dr. Ahmet Diken
02 Nisan 1965 Bingöl-Solhan ilçesi Arakonak Beldesinde doğdu. Bingöl İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 1985 yılında kaydolduğu Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü “Yönetim ve Organizasyon” Anabilim Dalı Araştırma Görevliliği sınavını kazandı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1993 yılında yüksek lisans ve 1996 yılında doktorayı bitirdi. Yüksek Lisansını “Profesyonel ve İşletme Sahibi Yöneticilerin Başarı ve Erk Güdüleri ( Teorik ve Ampirik Bir Araştırma)”, doktorasını ise, Toplam Kalite Yönetimi ve Hizmet Sektöründe Bir Uygulama konusunda tamamladı.
Askerlik hizmetimi yedek subay olarak yaptı. Askerlik sonrası çeşitli özel sektörde işletmelerinde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. Konya Büyükşehir Belediye başkanlığına danışmanlık yaptı.
2005 yılında tekrar Selçuk Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. 2009 yılında İşletme Yönetim Organizasyon Anabilim Dalında Doçent, 2014 yılında aynı alanda Profesör oldu. 2011 yılında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde göreve başladı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurucu müdürü olarak görev yaptı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmanın yanısıra Bölüm Başkanlıkları, Yüksekokul ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliğini yaptı. 19.02.2018 tarihinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı olarak göreve başladı. Necmettin Erbakan Üniversite Senato ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak halen göreve devam etmektedir. Evli ve üç çocuğu olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Yayımlanmış iki kitabı, ulusal ve uluslar arası dergilerde makaleleri, yurt dışı ve yurt içinde sunulan bildirileri, ulusal ve yerel gazetelerde yayınlanan çeşitli yazıları bulunmaktadır.
Prof. Dr. Hidayet Oğuz
1971 yılında Konya Seydişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünden mezun oldu. 1993 yılında S.Ü. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makinaları Anabilim dalında yüksek lisansını; 2004 yılında doktorasını tamamladı. 2004-2011 yılları arasında Yardımcı Doçent olarak aynı okula iş hayatına devam etti. 2011 yılında doçent unvanını aldı. 2012 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünde Doçent olarak çalışmaya başladı. Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2017 Yılında Profesörlüğe atandı. Enerji alanında çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel çalışması mevcuttur. Halen Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokul Müdürlüğü görevini de yürütmektedir.
Prof. Dr. Ramazan Altıntaş
Konya’nın Kadınhanı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini burada tamamladı. Hafızlığını Kadınhanı Kur’an Kursu’nda bitirdikten sonra, 1981 yılında Konya İmam-Hatip Lisesi’ni; 1986 yılında ise Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’ni bitirdi. Çeşitli hocalardan Arapça ve İslami ilimler alanında özel dersler aldı. 1981–1995 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu.
Yüksek Lisansını Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Nübüvvet Öncesi Câhiliye Toplumunun İtikadi Yapısı” adlı tez çalışması ile (1990); Doktorasını, “Kur’an’da Hidâyet ve Dalâlet” adlı teziyle aynı enstitüde tamamladı. (1994).
1995 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 1998 yılında Doçent oldu. 2004 yılında Profesör oldu. Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı (2003-2006) ve Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanlığı (2004-2005) ve Temel İslam Bilimleri Bölümü Kelam Anabilim Dalı Başkanlığı gibi idari görevlerde bulundu.
17 Temmuz 2009 tarihinde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne başladı.
ÖSYM’de Doçentlik Alt Komisyonu Jüri Üyeliği yaptı. 2011-2015 Yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği yaptı.
İslam Düşüncesinde Tevhid ve Estetik İlişkisi, İslam Düşüncesinde İşlevsel Akıl, Kur’an’da Hidâyet ve Dalâlet, Din ve Sekülerleşme, Bütün Yönleriyle Câhiliyye, Mevlânâ’da Gönül Kelamı, Esmâ-i Hüsna, Şiddet ve Türk Kelamcıları gibi neşredilmiş eserleri, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makaleleri mevcuttur.
Evli ve üç çocuk babasıdır. Fransızca ve Arapça bilmektedir.