Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü

Hakkında

Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur. 2017 yılından itibaren Meram Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretime devam etmektedir.   
Günümüzde itfaiyecilik ile ilgili yeni gelişmeler, yeni projeler ve yeni yasalar oluşturulmakta, donanımlı ve eğitimli itfaiyecilere ihtiyaç duyulmaktadır. Mevcut sistemde itfaiye dairesi başkanlığı tarafından gönüllülerin başvurmasıyla itfaiye eri alımı gerçekleşmektedir. İtfaiye teşkilatının ve birimlerinin faaliyetlerini uygun şekilde yürütebilmesi için bilimsel açıdan donanımlı, gerekli eğitim ve beceri düzeyine sahip personeli istihdam etmesi zorunludur. Bu nedenle donanımlı ve eğitimli itfaiyeciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programının amacı; Sivil Savunma ve İtfaiyecilikle ilgili gelişmeler, arama kurtarma birimlerinin yaygınlaştırılması ve doğal afetler için tedbirlerin artırılmasıyla birlikte çalışma alanları da gün geçtikçe genişlemektedir. Bu program, öğrencilere itfaiyecilik alanında yangına müdahale, çevre koruma vb. konularda hâkimiyet sağlayacak bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı çalışma alanını doğal afet olarak ifade ettiğimiz deprem, su baskını, yangın, çığ, toprak kayması, ulaşım, ev ve iş kazaları oluşturmaktadır.