Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi
31.10.2017

Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği

Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık İçin El Ele Öğrenci Topluluğu, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı, Dünya Meme Sağlığı Günü kapsamında “Pembe Kurdele Takma Günü Etkinliği” düzenledi.

Turizm Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kübra Küçükşen, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Ege, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte, Sağlık İçin El Ele Topluluğu üyesi öğrenciler standı ziyaret eden öğretim üyelerine ve öğrencilere pembe kurdele takarak meme kanseri hakkında hazırlanan broşürleri dağıttılar.

Etkinlikte kısa bir bilgilendirme yapan Hemşirelik Bölüm Başkanı ve Doğum Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emel Ege, meme kanseri kaynaklı yaşam kaybını önlemek için kendi kendine meme muayenesi (KKMM) yapmanın ve klinik meme muayenesi (KMM) yaptırmanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Erken tanı için, 20-40 yaşları arasında ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapılmalı, iki yılda bir klinik meme muayenesi yaptırılmalıdır. Türkiye’de meme kanseri taramalarına başlama yaşı 40 olarak belirlenmiştir. Her ilde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM), 40 yaş ve üstü kadınlara ücretsiz olarak KMM ve mamografi çekilmekte; KKMM eğitimleri ve broşürleri de ücretsiz olarak verilmektedir.” dedi.