Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi
11.12.2017

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Kutlaması

11 Aralık 2017 tarihinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda “Dünya İnsan Hakları Günü” kutlandı.

Programın açılış konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin insan hakları gününü kutlayarak etkinlik konusu olan insan haklarının önemine dikkat çekti. Konuşmacı Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Abdülkadir Yıldız, öncelikle insan haklarının tarihsel gelişimini ve hukuki boyutunu açıkladı. Daha sonra güncel örneklerle insan haklarının önemine dikkat çekti ve her insanın sahip olduğu evrensel haklar olduğuna vurgu yaptı. Konuşmacı Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seher Ersoy Quadir, birinci, ikinci ve üçüncü kuşak insan haklarını tanımladı.  Bu üç kuşak hakkın tarihsel gelişiminden ve hangi uluslararası sözleşmelerle kabul edildiğinden bahsetti.  Özellikle ikinci ve üçüncü kuşak insan haklarının sosyal hizmet mesleğiyle ilişkisini güncel örneklerle açıkladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal’ın Yrd.Doç.Dr. Abdülkadir Yıldız’a hediyesini takdiminin ardından program sona erdi.